Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα, 20 Ιουλίου 2020 σε όλη την Π.Ε. Λευκάδας

 

Δελτίο Τύπου

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020 σε όλη την Π.Ε. Λευκάδας – Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες

Στην 3η κατηγορία κινδύνου πυρκαγιάς (υψηλός κίνδυνος) θα βρίσκεται σήμερα, Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020, ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ).

Λόγω του υψηλού κινδύνου, οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν εργασίες και ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια (για παράδειγμα ρίψη αναμμένου τσιγάρου, καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, χρήση μηχανημάτων που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα, χρήση υπαίθριων ψησταριών κλπ.).

Ιδιαίτερα προσοχή συνιστάται προς τους αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, κλπ. για την αποφυγή εργασιών στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την αντιπυρική περίοδο, η οποία διαρκεί από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο για οποιοδήποτε λόγο, καθώς και η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, χωρίς απαιτούμενη άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Επισυνάπτονται οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν οι πολίτες για την προστασία τους από πυρκαγιά, αλλά και για τους τρόπους αντιμετώπισης του κινδύνου (https://drive.google.com/open?id=1Yt19cVX56cNmNARPfqzQlfzf70U6rF4C).

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Δείτε βίντεο για τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς και οδηγίες προστασίας από δασικές πυρκαγιές στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=-JXht7CQvm4&list=PL_2mPNUW8A74MzN0VRlnpjBeLerI8si_4

Κατεβάστε οδηγίες πρόληψης των δασικών πυρκαγιών από το σύνδεσμο: https://drive.google.com/open?id=1Yt19cVX56cNmNARPfqzQlfzf70U6rF4C