Η επένδυση των 165 εκατ. στον Σκορπιό

Μια Κοινή Υπουργική Απόφαση απομένει για την πλήρη έναρξη των έργων στο νησί που έκανε διάσημο ο Ωνάσης.

Δημήτρης Μπαλής

ASSOCIATED PRESS

Επενδύσεων συνέχεια. Μέσα σε ένα μήνα, τρεις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις έχουν ξεκινήσει με αδειοδοτήσεις, όπως το Kilada CountryClub – Golf – Residence στην Αργολίδα, το Κασσιόπη project στην Κέρκυρα και τώρα το VIPExclusiveClub, στον Σκορπιό, νησί που ανήκει στην οικογένεια Ριμπολόβλεφ.

Ως προς την τελευταία επένδυση, μετά τη θετική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, επί της «Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την κατασκευή και λειτουργία πολυτελούς τουριστικής μονάδας «VIPEXCLUSIVECLUB», το έργο προχωρά στην τελική του φάση αδειοδότησης, με την έκδοση μιας Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η οποία δεν πρόκειται να αργήσει.

HUFFPOST GR

Η απόφαση στηρίχθηκε σε σημεία, όπως ότι ο πρωτογενής τομέας επηρεάζεται θετικά και δεν υποβαθμίζεται, οι κατασκευές και τα έργα δεν χωροθετούνται εντός δασικής έκτασης και είναι σύννομα, τα έργα χωροθετούνται στη νήσο Σκορπιός που δεν περιλαμβάνεται στις εκτάσεις χαρακτηρισμένες ως «γη υψηλής παραγωγικότητας» της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, χωροθετείται μεν σε περιοχή NATURA, όμως η ειδική οικολογική αξιολόγηση είναι επαρκής και ικανοποιητική και σε δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η εταιρεία ως προς το περιβάλλον.

HUFFPOST GR

Tο έργο των 165 εκατ. ευρώ, έχει ενταχθεί στα ΕΣΧΑΣΕ και χαρακτηρίζεται ως «Τουρισμός Αναψυχής». Οι πρόδρομες εργασίες έχουν ξεκινήσει και θα δημιουργήσει 152 νέες θέσεις εργασίας. Περιλαμβάνει κατασκευές σε 17,765 τ.μ., πλέον των υφιστάμενων κτιρίων των 4.000 τ.μ., με τη δημιουργία πεντάστερου ξενοδοχείου δυναμικότητας 84 κλινών.

HUFFPOST GR

Το έργο, συνολικά, θα αναπτυχθεί σε έκταση 161 στρεμμάτων και προβλέπει επίσης την κατασκευή μεμονωμένων πολυτελών κατοικιών, άλλων κατοικιών, αθλητικών εγκαταστάσεων, εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης λουόμενων, αμφιθέατρο, λιμενικά έργα, ελικοδρόμιο και βιοδυναμική φάρμα (διαθέτει ήδη βραβευμένο αμπελώνα), βοηθητικές εγκαταστάσεις (οδικό δίκτυο, μονάδες επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, αφαλάτωσης υφάλμυρου νερού και θαλασσινού νερού, υποθαλάσσιος αγωγός διάθεσης υγρών αποβλήτων, χώροι στάθμευσης οχημάτων κ.α.), αρένες ιππασίας κ.ά.

Πηγή