2ο Χρυσό βραβείο για το Artventure Camp και τον Πέτρο Κούρτη στα Tourism Awards 2020

Artventure Camp – Βραβεία Τουρισμού 2020
Η Λευκάδα στα Χρυσά. 2ο Χρυσό στα Ελληνικά βραβεία Τουρισμού 2020 για τη Λευκάδα και το Ιόνιο
Χρυσό Βραβείο στα Tourism Awards για τον Πέτρο Κούρτη και το Artventure Camp

Ο Πέτρος Κούρτης με το Artventure Camp, μετά την Silver Award το 2018 και τo Gold Award το 2019, κατάφερε και φέτος να αποσπάσει το Χρυσό βραβείο στην κατηγορία Guest Experience της ενότητας Experiential Travel (Βιωματικός Τουρισμός).

Στη σημασία των ανθρώπων που δημιουργούν καινούριες λεωφόρους σκέψης και δράσης εστίασαν τα φετινά Tourism Awards 2020

«Οι νικητές των Tourism Awards 2020 είναι μαχητές στα δύσκολα. Η ποιότητα και η καινοτομία αποκτούν φέτος μεγαλύτερη σημασία από κάθε άλλη χρονιά και τα έργα που βραβεύονται αποτελούν φωτεινές νησίδες αισιοδοξίας. Ένας από τους μεγάλους νικητές των φετινών βραβείων Τουρισμού είναι και το Artventure Camp».

Είμαστε διπλά περήφανοι για το χρυσό όχι μόνο γιατί βραβευτήκαμε για 3η συνεχή χρονιά, όχι μόνο γιατί το περσινό χρυσό παρέμεινε και φέτος χρυσό, αλλά γιατί – όπως ανέφερε και ο Υπουργός Τουρισμού κ. X. Θεοχάρης – “φέτος, η βράβευση των αρίστων έχει μεγαλύτερη σημασία από ποτέ. Οι άριστοι, οι ξεχωριςτοί, οι καινοτόμοι, είναι αυτοί που μας καθοδηγούν σαν φάροι μέσα σε καιρούς αβεβαιότητας και σκοτεινιάς”. Η βράβευση αυτή είναι η αναγνώριση ότι είμαστε οι καλύτεροι στην κατηγορία μας, ότι παρέχουμε καινοτόμες υπηρεσίες, ότι εμπλουτίζουμε το τουριστικό προϊόν της Ελλάδος αλλά και το εφαλτήριο για να πάμε και φέτος ένα βήμα ακόμα πιο μπροστά και να ανεβάσουμε κι άλλο τον πήχη.

Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό, εκπαιδευτικό camp – πάνω σε ιστιοπλοϊκά σκάφη. Είναι βιωματικό όχι μόνο γιατί είναι συμμετοχικό, ομαδικό και απόλυτα διαδραστικό, αλλά κυρίως γιατί δεν χρησιμοποιεί την ξενάγηση σαν μέσω γνώσης και εμπειρίας, αλλά την Ανθρώπινη Επαφή, την Ελληνική Φύση, τη Γεύση, το Πνεύμα και τον Ήλιο, το Ιόνιο, τους Έλληνες και την Ελλάδα.

Δείτε τί είπε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Κούρτης, Ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντης του Artventure Camp στο ευχαριστήριο βίντεο των Tourism Awards: winners.tourismawards.gr/artventure-camp/

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ARTVENTURE CAMP

Ένα επταήμερο ιστιοπλοϊκό ταξίδι, μια πραγματική καλλιτεχνική Οδύσσεια, με μαθήματα και δράσεις που πραγματοποιούνται καθημερινά πάνω στο σκάφος, σε μια παραλία, σε ένα κρυφό όρμο, σε ένα γραφικό λιμανάκι της Ιθάκης και οπουδήποτε το φυσικό περιβάλλον μπορεί να σταθεί ερέθισμα για το μυαλό και το σώμα. Εκπαιδευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό οδηγούν τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τον εαυτό τους, να δημιουργήσουν και να εξελίξουν τις δεξιότητες και της ικανότητας τους. Φτιάξε μουσική από φυσικά υλικά γύρω σου – ξύλα, πέτρες, άμμο, νερό, τη φωνή σου, το σώμα σου – και δημιούργησε το δικό σου τραγούδι, πες τη δική σου ιστορία, ανακάλυψε το δικό σου Art Way of Living.

Το Artventure Camp εκτός από βιωματική δράση, είναι πάνω από όλα καλλιτεχνική, επιμορφωτική και περιβαλλοντική δραστηριότητα. Συνδυάζει με μοναδικό τρόπο το βιωματικό, τις ανθρώπινες σχέσεις, την τέχνη και τη φύση, τις καλλιτεχνικές με τις υπαίθριες δραστηριότητες και καλύπτει στο έπακρο την έντονη επιθυμία των συμμετεχόντων να εμπλουτίσουν το «χαρτοφυλάκιο» των εμπειριών τους, να ζήσουν τη ζωή στο έπακρο. Οι συμμετέχοντες στο Camp γνωρίζουν ότι αυτό που έχει σημασία είναι το πόσο βαθιά θα εισχωρήσουν στις περιπέτειες τους, θα αναγνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους, κα μοιραστούν, θα προσφέρουν, θα αναπτυχθούν και εν τέλει θα ξεπεράσουν τον εαυτό τους.

Το 7ο Artventure Camp κα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 29 Αυγούστου έως τις 05 Σεπτεμβρίου 2020 και αντίστοιχα το 5ο Percussion Sailing Camp από τις 22 έως τις 28 Αυγούστου 2020, με απόπλου από τη Λευκάδα και προορισμό τα νησιά του Ιονίου.

Περισσότερα θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας www.artventurecamp.com και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Instagram.
Σύντομο βιογραφικό του Πέτρου Κούρτη