Ανακοίνωση της Ιεράς Μονής Φανερωμένης σχετικά με την πανήγυρη

Η Ιερά Μονή Φανερωμένης εν όψει της Μεγάλης Παλλευκαδιακής Πανηγύρεως της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου της Φανερωμένης και εξ αιτίας των μέτρων της πανδημίας του covid-19, κάνει γνωστό στούς ευλαβεῖς προσκυνητές τα παρακάτω:

Όλες οι Ιερές Ακολουθίες από την Παρασκευή το απόγευμα με τη μεταφορά της Ιεράς Εικόνος στον Εξωνάρθηκα μέχρι και την Τρίτη το απόγευμα με την επιστροφή της Ιεράς Εικόνος στο θρόνο της, θα πραγματοποιηθούν κανονικά σύμφωνα με το Πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί με λιτό και απέριτο τρόπο.

Δυστυχώς δεν θα έχουμε τη χαρά να τελέσουμε την πανήγυρη μας με τη λαμπρότητα που αρμόζει, όπως κάθε χρόνο τελούσαμε.

Η Αρτοκλασία θα τελείται κανονικά όλες αυτές τις ημέρες όπως κάθε χρόνο, σε όλες τις ιερές ακολουθίες.

Η Ιερά λιτανεία θα πραγματοποιθεί γύρωθεν του Καθολικού της Ιεράς Μονής και μέχρι το Καμπαναριό, χωρίς την παρουσία της Μπάντας της Φιλαρμονικής Εταιρείας Λευκάδος, η οποία λόγω των περιοριστικών μέτρων δεν είναι δυνατόν να συμμετάσχει.

Για τη διευκόλυνση στο προσκύνημα της Ιεράς Εικόνος και για να μη δημιουργηθεί συνωστισμός θα προσδιορισθεί ΕΙΣΟΔΟΣ κα ΕΞΟΔΟΣ των προσκυνητών της Ι.Μονής.

Θα πρέπει με κάθε τρόπο να αποφευχθεί ο συνωστισμός κατά την προσκύνησιν της Ιεράς Εικόνος, γι’ αυτό παρακαλούνται θερμά οι ευλαβείς προσκυνητές να τηρούν τους κανόνες και τις υποδείξεις των υπευθύνων και τις αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των.

Θερμή μας παράκληση να αποφεύγουν οι προσκυνητές τις ώρες αιχμής για να μη δημιουργούνται περεταίρω προβλήματα.

Γι’ αυτό τον λόγο το ΚΤΕΛ Λευκάδος θα πραγματοποιεί δρομολόγια με λεωφορεία από το Σάββατο το απόγευμα, την Κυριακή όλη την ημέρα και βεβαίως τη Δευτέρα της Πανηγύρεως σε τακτά χρονικά διαστήματα από τη στάση του ΚΤΕΛ του  Αγίου Μηνά.

Η εμποροπανήγυρις θα διεξαχθεί σε ένα τμήμα ιδιοκτησίας της Ιεράς Μονής τηρουμένων όλων των νομίμων προδιαγραφών που προβλέπονται συμφώνως με το άρθρο 38 τοῦ  Ν.4497/2017 (ΦΕΚ 171/Α/13-11-2017 και της κειμένης νομοθεσίας.

Η Υπεραγία Θεοτόκος η Φανερωμένη, η Προστάτης και Πολιούχος της Νήσου μας να μας αξιώσει και φέτος να Τη γιορτάσουμε και να αξιωθούμε της Χάρης της και της ευλογίας της.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ