Οκτώ τουριστικά «hot spot» που ανοίγουν τον Ιούνιο – Ανάμεσα τους και η Ελλάδα

Η παραλία της Λίνδου, στην Ρόδο.

Το άνοιγμα των συνόρων θα γίνει σταδιακά, ανάλογα με την χώρα, προκειμένου να επίστρέψουμε στη «νέα κανονικότητα».

Από την Ιταλία έως την Γερμανία, χώρες σε ολόλκληρο τον κόσμο αρχίζουν να χαλαρώνουν τα μέτρα του lockdown και μεταβαίνουν σε αυτό που όλοι πια αποκαλούμε, «Νέα Κανονικότητα».

Την προηγούμενη εβδομάδα η Ευρωπαική Επιτροπή, ανακοίνωσε ένα σχέδιο προκειμένου να βοηθήσει την βιομηχανία του τουρισμού για το φετινό καλοκαίρι. Στο σχέδιο περιλαμβάνει το άνοιγμα των συνόρων με συγκεριμένα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Δεν είναι όμως μόνο οι χώρες της Ευρωπαικής Ενωσης που ετοιμάζονται σιγά σιγά να υποδεχτούν επίσκέπτες για το φετινό καλοκαίρι, αρχής γενομένης την 1η Ιουνίου, καθώς πολλές παγκόσμιες οικονομίες έχουν ως βαριά βιομηχανία στην χώρα τους τον τουρισμό.

Πορτογαλία

SEAN3810 VIA GETTY IMAGES/Η γραμμή 28 είναι μία από τις πλέον ιστορικές γραμμές του Τραμ της Λισαβόνας.

Η Πορτογαλία άρχισε από τον Μάρτιο να χαλαρώνει τα μέτρα προστασίας με το άνοιγμα των χώρων εστίασης και των καταστημάτων λιανικής πώλησης. Έχει γίνει μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που καλωσορίζουν επισκέπτες. Ωστόσο, δεδομένου ότι οι πτήσεις από χώρες εκτός Ε.Ε. δεν επιτρέπονται έως τις 15 Ιουνίου, οι τουρίστες αυτοί προέρχονται κυρίως από την Ευρώπη.

Όπως δήλωσε ο Σάντος Σίλβα, υπουργός Εξωτερικών της Πορτογαλίας, υγειονομικοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται στα αεροδρόμια.

Φλόριντα Κιζ

ROMRODINKA VIA GETTY IMAGES/Καφέ πελεκάνος, στο λιμάνι της Ισλαμοράδα, στα Φλόριντα Κιζ, ενώ περιμένει για μεζέ στην Μαρίνα του Ρόμπι.

Σύμφωνα με του αξιωματούχους της περιοχής, τα Φλόριντα Κιζ, στο νότιο κομμάτι της Φλόριντα, άρχισαν να υποδέχονται επισκέπτες από την 1η Ιουνίου.

Τα μέτρα που εφαρμόζονται αυτή την στιγμή, επιτρέπουν το άνοιγμα των καταλυμάτων διαμονής με πληρότητα ως 50%.

Προς τα τέλη Ιουνίου θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Κανκούν, Τουλούμ και Ριβιέρα Μάγια

LUNAMARINA VIA GETTY IMAGES/Η παραλία Τουλούμ στην Ριβιέρα Μάγια του Μεξικό.

Μερικά από τα πιο γνωστά τουριστικά «hotspots» στο Μεξικό όπως Κανκούν, Τουλούμ και Ριβιέρα Μάγια, σκοπεύουν να καλωσορίσουν διεθνείς ταξιδιώτες από τις 8 με10 Ιουνίου, σύμφωνα με την εφημερίδα, Mexico News Daily με νέα πρωτόκολλα υγιεινής να εφαρμόζονται, ενώ οι πρώτες πτήσεις που θα επιτραπούν θα προέερχονται από τον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.

Κύπρος

TRABANTOS VIA GETTY IMAGES/Το λιμάνι της Κερύνειας

Η Κύπρος πρόκειται να αρχίσει να καλωσορίζει τους τουρίστες από τις 9 Ιουνίου. Ωστόσο, σκοπεύει να επιτρέψει την είσοδο μόνο σε επισκέπτες από χώρες που θεωρεί «ασφαλείς» και που έχουν παρόμοια χαμηλά ποσοστά κρουσμάτων. Η λίστα αυτή περιλαμβάνει 19 χώρες μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Αυστρία, η Ελλάδα, η Φινλανδία, η Δανία και η Νορβηγία.

Ελλάδα

POIKE VIA GETTY IMAGES/Το λιμανάκι της Νάουσας στην Πάρο.

Η χαλάρωση των μέτρων ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου, ενώ στις 18 ξεκίνησαν οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα. Την 1η Ιουνίου άνοιξαν τα ξενοδοχεία 12μηνης διαμονής ενώ από τις 15 Ιουνίου ανοίγουν τα σύνορα της χώρας.

Ιταλία

Το χωριό Ατράνι στην ακτή Αμάλφι της Ιταλίας.

Η ιταλική κυβέρνηση, την Τετάρτη 3 Ιουνίου, έδωσε το πράσινο φως για μετακινήσεις μέσα στην χώρα καθώς και για διεθνή ταξίδια ενώ οι επισκέπτες δεν θα μπαίνουν σε 14τραήμερη καραντίνα.

Αρχικά μόνο Ευρωπαίοι πολίτες θα επιτρέπεται να μπαίνουν στην χώρα καθώς έως τις 15 Ιουνίου τα σύνορα είναι κλειστά για επισκέπτες εκτός Ευρωπαικής Ένωσης.

Ισπανία

BALATE DORIN VIA GETTY IMAGES/Το χωριό Γκαράτσικο στην Τενερίφη της Ισπανίας.

Οι αρχές υπολογίζουν να ανοίξουν τα σύνορα της χώρας στους επισκέπτες προς τα τέλη Ιουνίου. Αν και αυτή την στιγμή υπάρχει υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών σε όποιον εισέρχεται στην χώρα, υπολογίζεται πως θα υπάρξει σταδιακή άρση του μέτρου.

Αρούμπα, Καραϊβική

DBVIRAGO VIA GETTY IMAGES/Η πρωτεύουσα Οράνιεστατ της Αρούμπα.

Η Αρούμπα ανακοίνωσε ότι θα καλωσορίσει τους επισκέπτες μεταξύ 15 Ιουνίου και 1η Ιουλίου. Αυτή την στιγμή υπάρχει υποχρεωτικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, τα οποία παραμένουν κλειστά από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί. Παράλληλα όσα δεν πωλούν είδη πρώτης ανάγκης, πρέπει να κλείνουν στις 9 το βράδυ.

Πηγή: Insider

Πηγή