Ατελείωτες χρυσές αμμουδιές, πεύκα μέχρι τη θάλασσα – Οι άγνωστες παραλίες του Ιονίου, στην Πρέβεζα

Χρυσαφένιες αμμουδιές που βρέχονται από το απόλυτο τιρκουάζ, φαντασμαγορικές διαδρομές πνιγμένες στο πράσινο, με μικρούς ειδυλλιακούς κολπίσκους να ξεπροβάλλουν πίσω από κάθε στροφή.Φαγητό από τα καλύτερα της Ελλάδας, και τιμές σαφώς χαμηλότερες από εκείνες των νησιών. Ο λόγος για την Πρέβεζα που αποτελεί έναν από τους καλύτερους προορισμούς για το καλοκαιρινό μας road trip!

Γιατί να επιλέξετε την Πρέβεζα το φετινό καλοκαίρι

Η καμπάνια “Πρέβεζα 2020 Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!” όπως λανσαρίστηκε από το Δήμο Πρέβεζας στα πρώτα τηλεοπτικά αφιερώματα προβολής της Πρέβεζας για το 2020, αφορά το κεντρικό concept του μοναδικού συνδυασμού ασφάλειας και ελευθερίας που μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες ο Δήμος Πρέβεζας, το φετινό διαφορετικό καλοκαίρι.

Αυτό αναπτύσσεται χάριν στην ασφαλέστερη και ατελείωτη παραλία ενιαίας αμμουδιάς αλλά και τα αμέτρητα τετραγωνικά μέτρα αμμουδιάς σε όλες τις πανέμορφες παραλίες καθώς και του μη βιομηχανικού μαζικού αλλά οικογενειακού τουριστικού σκηνικού με υψηλό επαγγελματισμό και ποιότητα παροχών, το οποίο απλώνεται γεωγραφικά σε όλη την παραλιακή, πεδινή, ορεινή και αστική ζώνη του «νησιού της Ηπείρου» όπως πλέον αποκαλείται η Πρέβεζα.

Όλα αυτά τα στοιχεία τα οποία από μόνα τους δημιουργούν ένα εναλλακτικό, ασφαλές δίχως συνωστισμούς τουριστικό περιβάλλον και προπαντός μη αλλοιώνοντας την απαραίτητη αίσθηση της ελευθερίας που είναι συνώνυμο των διακοπών, μαζί με την έντονη αίσθηση της ασφάλειας αλλά και την πρωταρχική προϋπόθεση του προσιτού. Προσιτού προορισμού ως προς την οδική προσέγγιση και ως προς τις προσιτές οικονομικά διακοπές, με τις πολύ καλές τιμές σε συνδυασμό με την καλή ποιότητα και τον υψηλό επαγγελματισμό των επιχειρηματιών και εργαζομένων στον κλάδο. Όλα τα ανωτέρω οδήγησαν στην καμπάνια με κεντρικό σύνθημα: ΠΡΕΒΕΖΑ 2020 Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ! PREVEZA 2020 BE SAFE! BE FREE!

καφέ στην πόλη της Πρέβεζας

Τι θα κάνετε στην Πρέβεζα

Με ένα ιστορικό κέντρο χάρμα οφθαλμών, τρία κάστρα να την αγκαλιάζουν και πολλές ευκαιρίες για εκδρομές στα πιο ενδιαφέροντα, και λιγότερο εξερευνημένα, μέρη της Ηπείρου, η Πρέβεζα δεν είναι… η πόλη που έχει κανείς συνηθίζει. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει βόλτες σε γλυκύτατα πλακόστρωτα σοκάκια, σούπερ ηπειρώτικη κουζίνα και εξερεύνηση την μεγαλύτερη αρχαία πόλη της Ελλάδας, τη Νικόπολη που ίδρυσε ο Οκτάβιος όταν νίκησε τον Αντώνιο και την Κλεοπάτρα στη Ναυμαχία του Άκτιου, αλλά και το φαντασμαγορικό φαράγγι του Αχέροντα, που είναι χωρίς καμία υπερβολή ένα από τα ωραιότερα ποτάμια στην Ελλάδα. Φυσικά περιλαμβάνει και μπάνιο στις ωραιότερες παραλίες!

Πρέβεζα, ποτάμι του Αχέροντα

Η ελληνική Καραϊβική στην Ήπειρο

Οι παραλίες που αξίζει να επισκεφτείτε στην Πρέβεζα
Οι παραλίες του νομού Πρέβεζας εκτείνονται σε μήκος 60 χιλιομέτρων. Όρμοι, χερσόνησοι, κόλποι, αμμουδιές και βράχια εναλλάσσονται αρμονικά. Δάση από πεύκα που φτάνουν μέχρι στις φιλόξενες παραλίες, συνθέτουν μια ειδυλλιακή εικόνα. Μερικές από αυτές είναι ο Βράχος, η Λούτσα, η Αμμουδιά, ο Βάλτος, το Σαρακήνικο, το Μονολίθι, ο Μύτικας, η Κυανή Ακτή, το Κρυονέρι, τα Αρτολίθια, η Καστροσυκιά, το Κανάλι, η Λυγιά κ.α.

Μονολίθι

Παραλία Κυανή Ακτή: Η παραλία Κυανή Ακτή βρίσκεται στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου, μπροστά από το Κάστρο Αγίου Γεωργίου, μόλις 200μ. από το κέντρο της Πρέβεζας. Αποτελεί την κύρια παραλία της πόλης και ενδεικνύεται για παιδιά λόγω των ρηχών και ήρεμων νερών.

Μονολίθι

Παραλία Ψαθάκι: Η παραλία αυτή βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό Ψαθάκι, μόλις 3χλμ. από το κέντρο της Πρέβεζας. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της παραλίας είναι τα θερμά νερά της που βρέχουν τις ρίζες των ευκαλύπτων.

Παραλία Αλωνάκι: Η παραλία Αλωνάκι, ακτή με χρυσή άμμο, βρίσκεται κοντά στο χωριό Βαλανιδορράχη, σε έναν μικρό όρμο. Αποτελεί μία κοσμική παραλία παρόλο την απομονωμένη τοποθεσία της και λόγω των πεύκων που την περιβάλλουν δίνει στον επισκέπτη μία εξωτική αίσθηση. Γύρω από την αμμώδη παραλία υπάρχει δάσος που αποτελεί προστατευόμενο μέρος.

παραλία Αλωνάκι

Επίσης αξιόλογο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι πανέμορφες παραλίες Άγιοι Απόστολοι, Καλαμίτσι και Μονολίθι.

Παραλία Λούτσα – Παραλία Βράχος

Πώς να φτάσετε στην Πρέβεζα

Η πρόσβαση στην Πρέβεζα μπορεί να γίνει με αυτοκίνητο μέσω του υπάρχοντος οδικού δικτύου.

Η υποθαλάσσια οδική διάβαση του διαύλου Ακτίου – Πρέβεζας εξασφαλίζει την ταχύτερη σύνδεση της Αιτωλοακαρνανίας και της Νότιας Ελλάδας με την παραλιακή ζώνη των νομών Πρέβεζας – Θεσπρωτίας και του Λιμένα Ηγουμενίτσας.

Από την περιοχή δίνεται επίσης η δυνατότητα για εκδρομές στους γειτονικούς νομούς και για κρουαζιέρες στα αντικρινά Επτάνησα. Έχοντας κανείς σαν αφετηρία την Πρέβεζα μπορεί επίσης να επισκεφθεί την Αρτα, τα Γιάννενα με τα πολλά αξιοθέατα, τη Δωδώνη, τη Χαράδρα του Βίκου και τα Ζαγοροχώρια, τη Λευκάδα και τους Παξούς.

Ασφαλώς υπάρχει και τακτική λεωφορειακή σύνδεση με την Αθήνα, Θεσσαλονίκη, κωμοπόλεις και περιοχές του νομού, πόλεις της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και την Πάτρα, με συχνά δρομολόγια.

Φωτογραφίες: Shutterstock

Πηγή