Μετατρέψτε φωτογραφίες σας σε έργα τέχνης της Yayoi Kusama, του Van Gogh και άλλων

Μια νέα λειτουργία του Google Arts & Culture μετατρέπει τις φωτογραφίες σας σε έργα τέχνης αγαπημένων καλλιτεχνών!

Θέλετε κι εσείς να μεταμορφώσετε τον εαυτό σας σε έργο τέχνης ή να δώσετε στο περιβάλλον σας μια πιο καλλιτεχνική χροιά; Το Google Arts & Culture βρήκε τον τρόπο να γίνει αυτό δυνατό, με ένα νέο εργαλείο στην εφαρμογή του.

«Art Transfer», ένα νέο εργαλείο

Αυτό είναι το «Art Transfer», το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να εφαρμόσουν στις φωτογραφίες τους το χαρακτηριστικό στυλ μεγάλων καλλιτεχνών, όπως είναι η Frida Kahlo, ο Keith Haring, ο Jean-Michel Basquiat, η Yayoi Kusama, ο Leonard da Vinci κ.α.

2020_may15_catartgridΠώς θα χρησιμοποιήσετε το εργαλείο

Για να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο, απλά κατεβάστε την εφαρμογή Google Arts & Culture smartphone app, κάντε κλικ στο εικονίδιο της κάμερας στο κάτω μέρος της οθόνης και επιλέξτε το εργαλείο «Art Transfer». Από εκεί, μπορείτε να τραβήξετε νέες φωτογραφίες ή να χρησιμοποιήσετε φωτογραφίες που έχετε ήδη στο άλμπουμ σας, δικές σας ή του κατοικίδιου σας!

Μεταμορφώστε τις φωτογραφίες σας!

Εκεί θα μπορείτε να επιλέξτε ανάμεσα σε 37 έργα τέχνης, από μοντέρνα αριστουργήματα όπως οι «Ιριδες» και η «Εναστρη Νύχτα» του Vincent Van Gogh, μέχρι κλασικούς πίνακες όπως οι «Σπουδές Ανατομίας» του Peter Paul Rubens και «Η πτώση των επαναστατημένων αγγέλων» του Pieter Bruegel του πρεσβύτερου. Τότε η εφαρμογή θα αναδημιουργήσει τη δική σας εικόνα, σύμφωνα με το συγκεκριμένο στιλ τέχνης που έχετε επιλέξει.

Το «Art Feature» σάς επιτρέπει είτε να μετατρέψετε ολόκληρη την εικόνα σας σε ένα έργο τέχνης, είτε να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο τμήμα για επεξεργασία, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να αναβαθμίσετε ένα παλιό σας βάζο μετατρέποντάς το στις «Ιριδες» του Vincent Van Gogh ή να προσθέστε μερικά πουά της Yayoi Kusama στο ρουχαλάκι του σκύλου σας!

Τέχνη και τεχνολογία

Επιπλέον, μέσα στον λίγο χρόνο που χρειάζεται η εφαρμογή για την επεξεργασία μιας εικόνας, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν περισσότερα για το έργο τέχνης της επιλογής τους, διαβάζοντας μία σύντομη επεξηγηματική λεζάντα που θα εμφανίζεται στην οθόνη τους.

«Πολλά πειράματα της Google Arts & Culture δείχνουν τι μπορεί να καταστεί δυνατό όταν συνδυάζεται η τέχνη με την τεχνολογία», αναφέρεται στο blog της Google Arts & Culture. «Η τεχνητή νοημοσύνη ειδικότερα, μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο, όχι μόνο στα χέρια των καλλιτεχνών, αλλά και όλων των ανθρώπων, ως ένας νέος τρόπος για να μάθουν περισσότερα για την τέχνη».

Πηγή