Δήμος Λευκάδας: Σχετικά με άρση των περιορισμών στην αθλητική δραστηριότητα (Β’ Φάση)

Ενημερώνουμε ότι, από 18-5-2020 ξεκίνησε η άρση των περιορισμών στην αθλητική δραστηριότητα (Β’ ΦΑΣΗ) σύμφωνα με την αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 30.608/17-5-2020 ΚΥΑ- ΦΕΚ (που επισυνάπτεται με το σχετικό παράρτημα).

Τα αθλητικά Σωματεία του Δήμου μας που σύμφωνα με την ΚΥΑ δύνανται να κάνουν χρήση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς και όσοι είναι υποψήφιοι να εισαχθούν, είτε με το σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων σε σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ΣΕΦΑΑ και παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, είτε κατόπιν προκήρυξης οποιουδήποτε διαγωνισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, μπορούν να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις και τους περιορισμούς από τα έντυπα που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, στην ενότητα “Αθλητισμός και COVID-19” η οποία ενημερώνεται σε καθημερινή βάση.

Κατά τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από τα αθλητικά σωματεία θα τηρούνται αυστηρά τα προγράμματα ανά αθλητική εγκατάσταση (ανά ημέρα και ώρα).

Ο μέγιστος αριθμός των αθλούμενων θα αναρτάται  σε κάθε δομή και θα επικαιροποιείται σύμφωνα με τις εκάστοτε οδηγίες.

Το Κλειστό Γυμναστήριο στις Αλυκές, για λόγους προστασίας της μαθητικής κοινότητας θα παραμείνει κλειστό και ως εκ τούτου μέχρι νεότερης ενημέρωσης δεν θα χρησιμοποιηθεί από τα αθλητικά σωματεία.

Το δημοτικό στάδιο «Πλάτων Γρηγόρης» θα είναι ανοικτό από τις 08:00 μέχρι τις 21:00, ώστε να μπορούν να αθληθούν οι υποψήφιοι προς εισαγωγή σε σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευση ΣΕΦΑΑ και παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και σε προκηρύξεις διαγωνισμών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Γενικές οδηγίες:

α) με ευθύνη των αθλητικών σωματείων για τους αθλούμενους μέλη τους:
-επιτρέπουν την άθληση σε μέλη τους άνω των δεκατριών ετών
-προσκομίζουν την σχετική ιατρική βεβαίωση για κάθε αθλούμενο
– προσκομίζουν δελτίο αθλητικής ιδιότητας, εφόσον υπάρχει
-καταγράφουν τα στοιχεία των εισερχόμενων-εξερχόμενων αθλούμενων στο ειδικό έντυπο που θα διατίθεται για αυτό το σκοπό σε κάθε αθλητική εγκατάσταση (για ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος).
-τηρούν τις αποστάσεις, την ατομική χρήση μπάλας και οργάνων, εφαρμόζουν ατομική προπόνηση καθώς και κάθε άλλη ειδική οδηγία που δίνεται από τις αρμόδιες αρχές.

β) Οι υποψήφιοι προς εισαγωγή, σε σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ΣΕΦΑΑ και παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και υποψήφιοι κατόπιν προκήρυξης οποιουδήποτε διαγωνισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, προσκομίζουν:
– δελτίο αστυνομικής ταυτότητας
-αντίγραφο της αίτησης/δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές για τις αντίστοιχες σχολές
-ιατρική βεβαίωση
-οι προπονητές των υποψηφίων εισέρχονται ταυτόχρονα με τους υποψήφιους και προσκομίζουν ανάλογη ιατρική βεβαίωση

Αποδυτήρια, ντους, κερκίδες παραμένουν κλειστά.

Τα σχετικά έντυπα θα αναρτηθούν στους χώρους των αθλητικών εγκατάστασεων.

Για κάθε διευκρίνιση, συνεργασία και περαιτέρω ενημέρωση μπορείτε να επικοινωνείτε με το Αυτ. Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού στα τηλέφωνα  2645360615 και 2645360591 καθώς και με την υπεύθυνη στο Κλειστό Γυμναστήριο στα Βαρδάνια στο τηλέφωνο 2645025230.

Για οποιαδήποτε νεότερη απόφαση θα ενημερώνουμε σχετικά.

Οι νέες συνθήκες εξαιτίας της νόσου covid-19 επιβάλλουν νέες συνήθειες και αναδεικνύουν την συλλογική και ατομική ευθύνη στον καλύτερο φρουρό της υγείας μας. Με την συνεργασία όλων μας προστατεύουμε τους αθλούμενους του τόπου μας.

Δείτε το ΦΕΚ εδώ.

Από το Δήμο Λευκάδας