5 μαγικοί καλοκαιρινοί προορισμοί για να πάτε με το αυτοκίνητο

Η αβεβαιότητα σχετικά με τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια είναι μεγάλη και όλοι αναμένουμε τις τελικές αποφάσεις για το πότε θα μπορέσουμε να επισκεφθούμε τα αγαπημένα μας νησιά. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Ελλάδα μας είναι γεμάτη με πολλές ομορφιές τις οποίες μπορείς να εξερευνήσεις πηγαίνοντας σε αυτές με αυτοκίνητο!

Άλλωστε, το πλέον σύγχρονο οδικό δίκτυο κάνει τα ταξίδια μας εύκολα αλλά και ασφαλή. Μέσω της Ολυμπίας Οδού μπορούμε μέσα σε πολύ λίγο χρόνο να καταλήξουμε σε υπέροχα μέρη της Δυτικής Ελλάδας αλλά και της Πελοποννήσου.

Πάμε να δούμε μερικά τέτοια μέρη:

Πάργα – Σύβοτα

H βορειοδυτική ακτογραμμή της Ηπείρου, φημίζεται για τη θέα της και τα γαλαζοπράσινα νερά της. Η πανέμορφη Πράγα και τα «εξωτικά» Σύβοτα αποτελούν ένα ακαταμάχητο δίδυμο με νησιωτική αύρα.

Η Πάργα αποτελεί το πιο πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο της περιοχής. Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν οι παραλίες ΚρυονέριΠίσω Κρυονέρι (εντός του οικισμού της Πάργας), ο Βάλτος και το Σαρακήνικο στα δυτικά, ο Λύχνος και ο Αϊ Γιαννάκης στα ανατολικά. Απέναντι ακριβώς από την πόλη υπάρχει το γραφικό Νησί της Παναγιάς στο οποίο είναι κτισμένη εκκλησία καθώς και μεσαιωνικά και ενετικά κτίσματα. Αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό της Ηπείρου. Είναι χτισμένη στις παρυφές του ενετικού κάστρου και είναι εμφανώς επηρεασμένη από την επτανησιακή αρχιτεκτονική.

Τους Καλοκαιρινούς μήνες συνδέεται καθημερινά μέσω ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τους Παξούς και τους Αντίπαξους. Επίσης συνδέεται με πλοιάρια με την Αμμουδιά, την Κέρκυρα και την Λευκάδα.

Από την άλλη τα Σύβοτα ή αλλιώς, η «Καραϊβική της Ελλάδας» βρίσκονται ανάμεσα στις καταπράσινες βραχονησίδες Μαύρο Όρος, Άγιος Νικόλαος και Μουρτεμένο (ή Μπέλα Βράκα, όπως η διάσημη παραλία του) και μπορούν και προσφέρουν μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες. Είναι προικισμένα με ένα μοναδικό τοπίο αποτελούμενο από πανέμορφες ακρογιαλιές και μικρούς κολπίσκους. Εξερευνήστε τα!

Λευκάδα

Από τα πιο γοητευτικά νησιά! Η εύκολη προσέγγισή της από την Αιτωλοακαρνανία μέσω πλωτής γέφυρας, την έχει κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή. Οι βραβευμένες παραλίες του Πόρτο Κατσίκι, Εγκρεμνοί, Κάθισμα, Άγιος Ιωάννης,ανήκουν στις καλύτερες της Μεσογείου ενώ ξεχωριστή ομορφιά κρύβουν και τα νησιά Μεγανήσι, Μαδουρή, Κάλαμος, Καστός που ανήκουν διοικητικά στη Λευκάδα. Κρυμμένες ομορφιές θα βρείτε και στην Ορεινή Λευκάδα και στα υπέροχα χωριά της.

Κυλλήνη

Βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου και αποτελεί σημείο αναφοράς στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας. Η Κυλλήνη είναι το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι σε επιβατική κίνηση στην Ελλάδα, με 1,5 εκατομμύριο επιβάτες ετησίως μιας και από κει καθημερινά φεύγουν πλοία προς Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά και Ιθάκη.

Ιδανικός προορισμός για όσους λατρεύουν τα road trips, τις ήσυχες διακοπές δίπλα στη θάλασσα αλλά και εξερευνήσεις… σε ιαματικά λουτρά! Μάθετε περισσότερα εδώ.

Μάνη

Πετρόχτιστα χωριά, φανταστικές καστροπολιτείες, εντυπωσιακά σπήλαια, βυζαντινές εκκλησίες, πανέμορφες παραλίες… Όλα αυτά και άλλα πολλά έχει η Λακωνική Μάνη! Η άγρια ομορφιά του τοπίου παντρεύεται το υπέροχο γαλάζιο και σας προσκαλούν για μοναδικές καλοκαιρινές διακοπές.

Οι σημαντικότεροι σταθμούς της: Αερόπολη, Οίτυλο, Λιμένι, Γερολιμένας, Ακρωτήρι Ταίναρο.

Αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό για ηρεμία, ξεκούραση και διασκέδαση, με σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες και γραφικά ταβερνάκια με μοναδικές λιχουδιές της μανιάτικης γης και ατελείωτη διασκέδαση σε καφετέριες και μπαρ.

Κυπαρισσία

Ένας ξεχωριστός προορισμός με τα επιβλητικά κάστρα, πλούσιους ελαιώνες και χρυσές δαντελωτές ακτές. Διαθέτει άρτια τουριστική υποδομή σας προσκαλεί να ζήσετε αξέχαστες διακοπές. Εδώ θα βρείτε μία μεγάλη γκάμα από ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια για κάθε προτίμηση, που θα σας προσφέρουν μία ευχάριστη και άνετη διαμονή.

Μπορείτε να περπατήσετε στα γραφικά παραδοσιακά και να πραγματοποιήσετε εξορμήσεις στις γύρω περιοχές για να ανακαλύψετε μοναδικά αξιοθέατα και σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους.

Πηγή