Διαγράμμιση διαβάσεων πεζών στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Π.Ε. Λευκάδας

Είκοσι (20) διαβάσεις αποκαταστάθηκαν σε Πόντι, Βασιλική, Κοντάραινα, Μαραντοχώρι, Βλυχό και Τσουκαλάδες

Ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα από συνεργείο των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας το βάψιμο των γραμμών των διαβάσεων των πεζών, που βρίσκονται επί του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Π.Ε. Λευκάδας.

«Για εμάς η οδική ασφάλεια είναι προτεραιότητα. Παράλληλα με τις λοιπές παρεμβάσεις που εκτελούμε στο οδικό μας δίκτυο, επικεντρωνόμαστε και στο βάψιμο των διαβάσεων των πεζών, καθώς ενόψει της χαλάρωσης των μέτρων κατά του κορωνοϊού και το ξεκίνημα της θερινής περιόδου, αναμένουμε αύξηση της κυκλοφορίας» αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, και συμπληρώνει: «Ο σεβασμός, από πεζούς και οδηγούς, στις διαβάσεις είναι δείγμα πολιτισμού ενός τόπου. Είμαι αισιόδοξος ότι οι φρεσκοβαμμένες διαβάσεις θα παρακινήσουν περισσότερο, τόσο τους πεζούς να τις χρησιμοποιούν για να διασχίζουν το δρόμο, όσο και τους οδηγούς να σταματούν σε αυτές.».

Από τη Δευτέρα (27/4), που ξεκίνησαν οι εργασίες, μέχρι και την Πέμπτη (30/4) χρωματίστηκαν:

  • δέκα (10) διαβάσεις πεζών στη Βασιλική & Πόντι,
  • δύο (2) διαβάσεις πεζών στην Κοντάραινα,
  • μία (1) διάβαση πεζών στο Μαραντοχώρι,
  • τέσσερις (4) διαβάσεις πεζών στο Βλυχό, και
  • τρεις (3) διαβάσεις πεζών στους Τσουκαλάδες.

Οι εργασίες αποκατάστασης (χρωματισμός – διαγραμμίσεις) των διαβάσεων θα συνεχιστούν και σε άλλα σημεία όπου κρίνεται αναγκαίο και απαραίτητο.

Δείτε βίντεο από τους χρωματισμούς διαβάσεων πεζών