Αναλυτικές οδηγίες για τη σωστή χρήση της μάσκας που όλοι θα πρέπει να φοράμε

Eurokinissi

Το Υπουργείο Υγείας παρέχει συμβουλές για τον τρόπο που θα εντάξουμε την μάσκα στην ζωή μας, αποφεύγοντας βασικά λάθη.

Η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους γίνεται υποχρεωτική. Το αντισηπτικό δεν θα πρέπει να λείπει από τις τσάντες μας και η απόσταση μεταξύ μας να είναι μια συνήθεια που θα τηρείται με συνέπεια. Αυτή φαίνεται να είναι η νέα πραγματικότητα στην ζωή μας από την Δευτέρα 4 Μαΐου.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, κ. Σωτήρης Τσιόδρας το υπογράμμμισε άλλωστε πολλάκις στις τελευταίες του ενημερώσεις, τονίζοντας πως δεν μιλάμε για ιατρική μάσκα αλλά για μια απλή μάσκα που θα μπορεί να κατασκευαστεί και στο σπίτι με απλά υλικά. Είπε ακόμα ότι έχει σημασία το πώς θα την αγγίζουμε, ενώ διευκρίνισε πως θα δοθούν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για την φύλαξη και τον καθαρισμό τους.

Ποιος είναι όμως ο σωστός τρόπος για να βάλεις και να βγάλεις μια προστατευτική μάσκα; Ποιο είδος ενδείκνυται για τους πολίτες και ποιο για το υγειονομικό προσωπικό; Πώς μπορούμε να φτιάξουμε μια ασφαλή υφασμάτινη  στο σπίτι και σε ποιες περιπτώσεις η χρήση μη ιατρικής μάσκας από εργαζόμενους κρίνεται υποχρεωτική;

Στα εν λόγω ερωτήματα και σε πολλά άλλα απαντά το Υπουργείο Υγείας μέσα από σειρά διαφανειών που δημιούργησε για την διευκόλυνση των πολιτών.

Πηγή