«Τα Πάθη τα Σεπτά» – Μεγάλη Τετάρτη: Το ΥΠΠΟ μάς ξεναγεί στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

ΒΧΜ, φωτογραφία ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Να επισκεφτούμε το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο τη Μεγάλη Τετάρτη, τώρα που «Μένουμε Σπίτι», μέσω μιας ειδικής ψηφιακής έκθεσης που ετοίμασε το μουσείο, μάς προτρέπει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

ΥΠΠΟ: Μία ειδική ψηφιακή έκθεση

«Η ειδική ψηφιακή έκθεση που ετοίμασε για μας, έχει την εξής ιδιαιτερότητα: παρουσιάζει εικόνες, γνωστές και άγνωστες, από τον 9ο αιώνα -η παλαιότερη του ΒΜΧ- ως και επίλεκτα έργα 19ου. Όμως, ο θεατής έχει τη μοναδική ευκαιρία να δει πάνω στο ίδιο θέμα την εξέλιξη της τεχνοτροπίας και της εικονογραφίας των εικόνων», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΥΠΠΟΑ.

Η ψηφιακή έκθεση με τίτλο «Τα Πάθη τα Σεπτά» είναι επίκαιρη καθώς αυτή την εβδομάδα κορυφώνονται τα Πάθη του Χριστού και προετοιμαζόμαστε για την Ανάσταση.

Στα social media του ΥΠΠΟ προβάλλονται

  • Στη σειρά «Πάθη και Ανάσταση στη Λογοτεχνία», συνεργασία του γραφείου Τύπου του ΥΠΠΟΑ με το φεστιβάλ-ΑΝΑΛΟΓΙΟ, ο Δημήτρης Καταλειφός διαβάζει το «Στ᾽ Οσίου Λουκά το μοναστήρι» του ‘Αγγελου Σικελιανού.
  • «Επιστροφή», ταινία μικρού μήκους του Γιώργου Σκανδαλάρη, για τον εορτασμό των 20 χρόνων από το άνοιγμα του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, στη Θεσσαλονίκη.
  • «Ελπίδα και Πίστη» Βίντεο της ΕΦΑ Λάρισας για τα Μετέωρα και την περιοδική έκθεση με τον ίδιο τίτλο.

Πηγή