«Ας υιοθετήσουμε τώρα ένα αδέσποτο»

Από τη Λίνα Γιαννάρου

Σε καθιστική διαμαρτυρία κατέβηκε την Πέμπτη ο σκύλος μου βλέποντάς με να στέλνω ακόμα ένα sms με τον αριθμό 6 στο 13033. «Ως εδώ. Στη βροχή εγώ δεν βγαίνω» έμοιαζε να λέει, εξαντλημένος ακόμα από την προηγούμενη βόλτα του. Την περίοδο των περιοριστικών μέτρων, οι σκύλοι μάς έδωσαν τη διέξοδο που αναζητούσαμε, κάνοντας πολύ πιο διασκεδαστική και την παραμονή στο σπίτι. «Τα κατοικίδια είναι οι ιδανικοί συγκάτοικοι στην καραντίνα», λέει στην «Κ» η Κλέα Μοριανού, ιδιοκτήτρια του trihes.gr και μέλος της Φιλοζωικής Ενωσης Προστασίας Αδέσποτων Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού (Ζω.Φι.Ψυ.).

«Δεν έχουν νεύρα και δεν κινδυνεύουμε να… πλακωθούμε, όπως με τους ανθρώπους, ούτε φυσικά έχουν τις ίδιες ανάγκες με ένα παιδί, που πρέπει να βρούμε τρόπους να απασχοληθεί». Οπως λέει, στις γάτες δεν αλλάζει κάτι στην καθημερινότητά τους, αντιθέτως χαίρονται την 24ωρη παρέα μαζί μας. Οι σκύλοι έχουν ανάγκη εκτόνωσης της ενέργειάς τους, αλλά ακόμα και αυτό έχει τη θετική πλευρά του. «Θα παίξουμε μαζί τους, θα ανακαλύψουμε τις σκανταλιές που έκαναν όταν λείπαμε στη δουλειά, μας δίνει κάτι να ξεχαστούμε. Μην ξεχνάμε ότι μια αγκαλιά με το ζώο σου ρίχνει τα επίπεδα του στρες».

Η Κλέα Μοριανού θεωρεί ότι η καραντίνα αποτελεί και την ιδανική στιγμή να υιοθετήσει κάποιος ένα κατοικίδιο από το φιλοζωικό σωματείο της περιοχής του. «Θα έχεις μπόλικο χρόνο για την προσαρμογή του και για να απολαμβάνεις όλη μέρα τα κόλπα του». Ηδη μέσω της Ζω.Φι.Ψυ. έχουν υιοθετηθεί δύο αδέσποτα σκυλάκια αυτές τις ημέρες. Η Κάλι, που έψαχνε σπίτι από τις αρχές του 2018, υιοθετήθηκε από μια κυρία που σκεφτόταν καιρό να αποκτήσει σκύλο, αλλά ο κορωνοϊός τής έδωσε την τελική ώθηση να το αποφασίσει.

Η Λου, ένα κουταβάκι, υιοθετήθηκε από μια οικογένεια που μπορεί να αφιερώσει όλον τον χρόνο που χρειάζεται για την προσαρμογή της στο σπίτι.

Πηγή