Ακύρωση της Ιστορικής Διαδρομής Βίλχελμ Νταίρπφελντ – Run for History 2020 και το θετικό μέσα στο αρνητικό

Δελτίο Τύπου του Συλλόγου για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον Νυδρίου “ Βίλχελμ Νταίρπφελν”

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και σεβασμό προς τους συνανθρώπους μας και ιδιαίτερα τους ευάλωτους κατοίκους του νησιού μας, ο Σύλλογός μας είχε προτείνει εδώ και ημέρες σε όλους τους συνεργαζόμενους συλλόγους την ακύρωση της Ιστορικής Διαδρομής Β. Νταίρπφελντ 60χλμ. και των παράλληλων ιστορικών διαδρομών 10 και 1 χλμ. 4/4 και 5/5 του 2020 αντίστοιχα. Οι σύλλογοι έκαναν άμεσα και ομόφωνα δεκτή την πρότασή μας.

Η ατομική και συλλογική μας ευθύνη στην συμμόρφωση των οδηγιών της επίσημης ιατρικής κοινότητας και του Υπουργείου Υγείας είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την κρίση και η πρόληψη το μοναδικό υπερόπλο μας.

Με δεδομένη την επιδείνωση της επιδημίας η οποία πλήττει τη μία χώρα μετά την άλλη και η οποία θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέσα στον Μάρτιο, δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να θέσουμε σε κίνδυνο την δημόσια υγεία με μία μαζική, διήμερη αθλητική οργάνωση με αθλητές από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο, με τους 150 εθελοντές μας, τα σχολεία και όλους γενικότερα τους συμμετέχοντες.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συλλόγους για αυτό το αίσθημα ευθύνης που έδειξαν.

Η λαμπερή δυναμική που δεν ακυρώνεται – οι οφειλόμενες ευχαριστίες.

Μια σπουδαία κοινότητα ανθρώπων δούλεψε με φαντασία, υπευθυνότητα πρωτοβουλίες εδώ και μήνες και αυτή είναι η μεγάλη κατάκτηση αυτού του αθλητικού θεσμού.

Οφείλουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Εμπορικό και Επαγγελματικό Σύλλογο Ελλομένου για την εξαιρετική οργάνωση των 150 εθελοντών- η πιο δύσκολη και απαιτητική δουλειά της διοργάνωσης – τον Σύλλογο εστίασης Νυδρίου ΕΝΩΣΗ για την χρηματοδότηση του εξαιρετικού βίντεο του αγώνα, έργο του Θωμά Σβορώνου, το οποίο μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του αγώνα: www.runforhistory.gr και την γενική οικονομική ενίσχυση και φιλοξενία.

Ευχαριστίες σε όλους τους Συλλόγους του Ελλομένου οι οποίοι μας τίμησαν με την συμμετοχή και συνεργασία τους : Πολιτιστικός Σύλλογος Νυδρίου και Περιχώρων Αλέξανδρος, το Στέκι Πολιτισμού Λευκάδας Αγερμός, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βλυχού Θέαλος, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Περιγιαλίου Αηδονάκι, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ράχης Άγιος Διονύσιος και ο εκτός Ελλομένου Επιμορφωτικός Σύλλογος Καλλιγωνίου.

Τους επαγγελματίες στο Νυδρί – εστιατόριο Φλοίσβος , Sail In Club και άλλοι -οι οποίοι είχαν δεσμευθεί για την εξυπηρέτηση των πάρτι και της κεντρικής δεξίωσης των αθλητικών εκδηλώσεων και πολλούς ξενοδόχους.

Τους πρόθυμους πολίτες από Αθάνι, Βασιλική, Κοντάραινα, Μαραντοχώρι, Σύβρο, Σύβοτα, Πόρο, Νικιάνα και Λευκάδα.

Θα είμαστε μαζί σας ξανά, όποτε μας χρειαστείτε.

Είναι το μήνυμα που παίρνουμε καθημερινά από όλους τους υπέροχους 150 εθελοντές μας , που αποτελούν τον μεγάλο συντελεστή της διοργάνωσης, την μεγάλη μας δύναμη.

Επίσης,

ευχαριστούμε τους μεγάλους αθλητές των υπεραποστάσεων, τις σπουδαίες αυτές προσωπικότητες του αθλητισμού που είχαν δηλώσει συμμετοχή εδώ και αρκετό καιρό στον ιστορικό υπερμαραθώνιο της Λευκάδας για την μοναδική τιμή αυτής της συμμετοχής.

Φυσικά τους ενθουσιώδεις μικρούς και μεγάλους από όλη την Λευκάδα που δήλωσαν συμμετοχή στις μικρές παράλληλες ιστορικές διαδρομές και είχαν προετοιμαστεί γι’ αυτό όλον τον χειμώνα.

Τον Δήμο και την Περιφέρεια Λευκάδας, τους επίσημους συνδιοργανωτές μας.

Και να εκφράσουμε τέλος, άλλη μια φορά την ευγνωμοσύνη μας στο Α.Σ.Λ. Φίλανδρος Filandros για τον ωραίο δρόμο, τον φωτεινό, που άνοιξε στην συνειδητοποίηση και προβολή της Ιστορίας μας στο νησί μας και τον κόσμο και την ωραία κοινότητα των ανθρώπων της ιστορικής Διαδρομής Βίλχελμ ΝταίρπφελνtRun for History.

Στο Δελτίο Τύπου της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα που ήδη κυκλοφορεί, μπορείτε να δείτε πληροφορίες σχετικά με την ακύρωση του.

Με Τιμή

Το ΔΣ