Φωτογραφικό Masterclass με τον φωτογράφο Στράτο Καλαφάτη

Σάββατο 07 Μαρτίου, ώρα 19:00
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας
Είσοδος ελεύθερη

Η φωτογραφική ομάδα Λευκάδας “ΦΩΤΟ.κύτταρο” σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο δήμου Λευκάδας, σας προσκαλεί στο φωτογραφικό MASTERCLASS του φωτογράφου Στράτου Καλαφάτη.

Ο φωτογράφος θα παρουσιάσει τις σημαντικότερες εργασίες που ολοκλήρωσε τα τελευταία τριάντα χρόνια, θα μιλήσει για το πέρασμα από την αναλογική στην ψηφιακή εποχή, την οργάνωση και την υλοποίηση των project, τις εκδόσεις, την χαρά και την αποτυχία στην καλλιτεχνική διαδικασία.

Λίγα λόγια για τον φωτογράφο:

Ο Στράτος Καλαφάτης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1966.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας στο Art Institute of Philadelphia των ΗΠΑ.

Ζει στην Θεσσαλονίκη και έχει δημιουργήσει με την Λία Ναλμπαντίδου το STUDIOTESSERA, έναν “τόπο” για την φωτογραφία με δράσεις εκπαιδευτικές, εκδοτικές και καλλιτεχνικές.

Τα τελευταία τριάντα χρόνια, παρουσιάζει το έργο του, σε ιδιωτικές γκαλερί, μουσεία, φεστιβάλ και διοργανώσεις τέχνης σε όλο τον κόσμο. Τα έργα του συμπεριλαμβάνονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.

Από τις εκδόσεις Άγρα κυκλοφορούν έξι βιβλία με τις εργασίες του.

Εκπροσωπείται από την γκαλερί Bernier/Eliades.

KAL_CN_34009_8_18 001