«Αγριππίνα» από τη Metropolitan Opera στην Πρέβεζα

Με την όπερα «Αγριππίνα» του George Frideric Handel συνεχίζονται, το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου στις 8 μ.μ., οι ζωντανές μεταδόσεις από τη Μετρoπόλιταν όπερα της Νέας Υόρκης στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας. Οι μεταδόσεις διοργανώνονται από το Δημοτικό Ωδείο «Σπύρος Δήμας» και το Δήμο Πρέβεζας.

Πρεμιέρα για την «Αγριππίνα» στη σκηνή της Met, της σάτιρας του Handel για τα πολιτικά και σεξουαλικά σκάνδαλα που κυριαρχούν στην εξουσία. Ο Sir David McVicar παρουσιάζει μια ξεχωριστή παραγωγή που αρχικά σχεδιάστηκε για το φεστιβάλ Monnaie στις Βρυξέλλες το 2000, με έναν κόσμο γεμάτο δολοπλοκίες όπου η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία δεν διαλύθηκε ποτέ, μα συνεχίζει μέχρι τις μέρες μας. Όπως έκανε ο Handel όταν αρχικά σχεδίασε την όπερα, η παράσταση παρουσιάζει την σύγχρονη κοινωνία μέσα από ένα παραμορφωτικό καθρέφτη, σε ένα κόσμο γεμάτο από ίντριγκες, διαφθορά και πολιτικές διαμάχες.

Η Joyce DiDonato ερμηνεύει την Αγριππίνα, την διψασμένη για δύναμη αυτοκράτειρα. Η εκθαμβωτική Brenda Rae είναι η ραδιούργα και πλανεύτρα Ποππέα και η Kate Lindsey ερμηνεύει τον ασταθή νεαρό Νέρωνα. Ο Iestyn Davies ερμηνεύει τον φιλόδοξο αξιωματικό Όθωνα και ο Matthew Rose τον αυτοκράτορα Κλαύδιο, που για τον θρόνο του η Αγριππίνα, προορίζει τον γιό της, Νέρωνα. Διευθύνει ο Harry Bicket, γνωστός για τις ενορχηστρώσεις μπαρόκ ρεπερτορίου.

Διάρκεια: 3 ώρες & 45 λεπτά

Οι μεταδόσεις που γίνονται για ενδέκατη συνεχή χρονιά στην Πρέβεζα, συνοδεύονται από ελληνικούς υπότιτλους με την ευγενική μεταφραστική φροντίδα της Δώρας Ζαμπέλη και έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Η φετινή σεζόν περιλαμβάνει επίσης τις ακόλουθες όπερες:
Ο Ιπτάμενος Ολλανδός του Βάγκνερ (14 Μαρτίου 2020 , 7μμ)
Τόσκα του Πουτσίνι (11 Απριλίου 2020 , 8μμ)
Μαρία Στουάρντα του Ντονιτσέτι (9 Μαΐου 2020 , 8μμ)

Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ και 4 ευρώ για μαθητές και φοιτητές. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2682025320.

facebook event