Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στη διεθνή τουριστική έκθεση Vakantiebeurs, στην Ουτρέχτη

Τιμώμενος προορισμός η Λευκάδα, στο περίπτερο του ΕΟΤ

Σε μια από τις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως, την Vakanntiebeurs 2020, που πραγματοποιείται στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας από τις 15-19 Ιανουαρίου, συμμετέχει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τα νησιά της οποίας παρουσιάζονται σε stand εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τουρισμού με εντυπωσιακή προσέλευση κοινού, που ξεπερνά κάθε χρόνο τις 100.000. Σημειώνεται ότι το 2019 συμμετείχαν 1.147 συνεκθέτες και είχε 103.312 επισκέπτες, δηλωτικό του αμείωτου ενδιαφέροντος της ολλανδικής αγοράς για τα ταξίδια.

Την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκπροσωπεί η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας Ανδρέα Κτενά.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας και επένδυσης στον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα, με στόχο να αναδειχθούν τα Ιόνια  Νησιά σε ιδανικό προορισμό διακοπών.

«Με την παρουσία και την ενεργό συμμετοχή μας στην έκθεση σηματοδοτούμε την σημασία που αποδίδουμε στη διεθνή προβολή των Ιονίων Νήσων και ιδιαίτερα στην ολλανδική αγορά που διαχρονικά εκφράζει ενδιαφέρον και προτίμηση στα νησιά μας. Παράλληλα είναι μία εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τις εξελίξεις στις τάσεις του κοινού και των επαγγελματιών για να σχεδιάσουμε μια σύγχρονη πολιτική προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα , όπως αυτή του θεματικού τουρισμού. Παράλληλα στις επαφές μας παρουσιάζουμε την ευρύτερη πολιτική της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση των παθογενειών, όπως αυτές που αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων, στην οδική ασφάλεια, στην προσβασιμότητα στις παραλίες, στην πιστοποίηση των  καθαρών θαλασσών κλπ. Επιστρέφουμε με χρήσιμες εμπειρίες και ιδέες για τη συνέχεια του έργου μας και την καλύτερη οργάνωση της συμμετοχής μας στις εκθέσεις», τόνισε η κ.Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του θεσμού του τιμώμενου προορισμού που έχει καθιερώσει ο ΕΟΤ Κάτω Χωρών για την ελληνική συμμετοχή, η Λευκάδα προβλήθηκε σε ειδική εκδήλωση  που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε η παρουσίαση της Λευκάδας ως τουριστικός προορισμός με βίντεο και απαντήσεις σε ερωτήσεις παρευρισκόμενων, παρουσιάστηκαν τα λευκαδίτικα προϊόντα (σαλάμι Λευκάδας, λαδοκούλουρα, λευκό κρασί) και διανεμήθηκε έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό με πληροφορίες για το νησί, ενώ μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν και άλλα παραδοσιακά εδέσματα της Ιόνιας γης.

Επιπλέον πραγματοποιήθηκε κλήρωση με έπαθλο πακέτο φιλοξενίας στο Μεγανήσι, το οποίο περιλαμβάνει δωρεάν διαμονή  και αεροπορικά εισιτήρια, μετά από χορηγία που εξασφάλισε η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας στην Έκθεση αποτιμάται θετική, ενώ οι επαφές που πραγματοποιεί η κ.Κράτσα – Τσαγκαροπούλου με σημαντικούς επαγγελματίες  που δραστηριοποιούνται στη διεθνή τουριστική αγορά αλλά και με δημοσιογράφους και bloggers είναι ιδιαίτερα γόνιμες για την προσέλκυση της ολλανδικής αγοράς.

Κεντρική φωτογραφία: (από αριστερά) Ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Ανδρέας Κτενάς, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, η Α.Ε Έλληνας Πρέσβης στην Ολλανδία Νικόλαος Πλεξίδας και η προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Ολλανδίας, Βελγίου και Λουξεμβούργου Ελένη Σκαρβέλη

Πηγή

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση, όπου παρουσιάστηκε η Λευκάδα ως τιμώμενος προορισμός

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση, όπου παρουσιάστηκε η Λευκάδα ως τιμώμενος προορισμός

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου στο πλαίσιο των επαφών με τηλεοπτικούς σταθμούς για την προβολή των Ιονίων Νήσων

Ένα λεύκωμα με τις ομορφιές των Ιονίων Νήσων χάρισε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου στην Α.Ε Πρέσβη της Ελλάδας στην Ολλανδία  Νικόλαο Πλεξίδα