Κολωνάκια στα πεζοδρόμια του επαρχιακού δρόμου στον Άγιο Νικήτα από την Π.Ε. Λευκάδας

Ειδικά κολωνάκια τοποθέτησε τον Δεκέμβριο η Π.Ε. Λευκάδας στα πεζοδρόμια της Ε.Ο. Λευκάδας – Κάτω Εξάνθειας, στο ύψος του Άγιου Νικήτα, ώστε να αποτρέπεται η παράνομη στάθμευση οχημάτων.

Πρόκειται για καλαίσθητα σταθερά μεταλλικά κολωνάκια σήμανσης πεζοδρομίου, σύμφωνα με τις απαιτούμενες από την νομοθεσία προδιαγραφές, τα οποία φέρουν κίτρινες ανακλαστικές ταινίες, ώστε να είναι ορατά από απόσταση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Τα κολωνάκια τοποθετήθηκαν κατά μήκος του ρείθρου του πεζοδρομίου, σε απόσταση περίπου 1,5 μέτρο μεταξύ τους, έτσι ώστε να μην παρεμποδίζεται η κίνηση των πεζών και οι είσοδοι των κατοικιών και των επιχειρήσεων.

Επιπλέον, σε ένα τμήμα του πεζοδρομίου τοποθετήθηκε εξωτερικά προστατευτικό μεταλλικό κιγκλίδωμα, για την ασφάλεια των πεζών, λόγω μεγάλης υψομετρικής διαφοράς του πεζοδρομίου από τις παρακείμενες ιδιοκτησίες.

«Ήταν ένα από τα πρώτα αιτήματα που δεχθήκαμε όταν αναλάβαμε τον Σεπτέμβριο. Όσοι γνωρίζουν την περιοχή, θυμούνται μια πολύ άσχημη κατάσταση στον επαρχιακό δρόμο του Άγιου Νικήτα κατά την τουριστική σεζόν, με οχήματα παρακαρισμένα άναρχα επί των πεζοδρομίων και κυκλοφοριακή συμφόρηση, παρά τις όποιες προσπάθειες της Τροχαίας» ανέφερε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, και πρόσθεσε:

«Για εμάς η οδική ασφάλεια είναι μείζονα προτεραιότητα. Με τα κολωνάκια και το κάγκελο διασφαλίζουμε το απαιτούμενο πλάτος πεζοδρομίου για την ελεύθερη και ασφαλή κίνηση των πεζών, και βάζουμε τάξη στην αναρχία που προκαλούν τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα.

Πρόθεσή μας είναι να επεκτείνουμε το μέτρο και σε άλλα σημεία που παρατηρείται πρόβλημα. Θέλουμε το νησί μας να είναι κυκλοφοριακά φιλικό και ασφαλές, τόσο για τους πεζούς όσο και για τα οχήματα, αλλά και καλαίσθητο.».

Δεκέμβριος 2019 @ Τοποθετήθηκαν μεταλλικά κολωνάκια και μεταλλικό κάγκελο στα πεζοδρόμια της Ε.Ο. Λευκάδας – Κάτω Εξάνθειας, στο ύψος του Άγιου Νικήτα. #ΠΙΝ #Λευκάδα #ΟδικήΑσφάλεια