Πραγματοποιήθηκε η έκθεση υφαντικής, καρσάνικου κεντήματος, πήλινων και ψηφιδωτών στο πλαίσιο του προγράμματος Craft Lab

Δελτίο Τύπου

ΕΡΓΟ “CRAFT LAB” Residences on the way from products to the Adri-Ionian design
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ INTERREG V-A EL-IT – ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ 2014-2020

Άξονας Προτεραιότητας 1: Καινοτομία και Ανταγωνιστικότητα
Θεματικός Στόχος 1.2: Υποστήριξη καινοτόμων εξειδικευμένων πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων σε θεματικούς τομείς ενδιαφέροντος στην περιοχή του Προγράμματος

Πραγματοποιήθηκε η έκθεση υφαντικής, καρσάνικου κεντήματος, πήλινων και ψηφιδωτών στο πλαίσιο του προγράμματος Craft Lab

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πλήθους πραγματοποιήθηκε η έκθεση του Επιμελητηρίου Λευκάδας με δημιουργίες από τις τέχνες της υφαντικής, του καρσάνικου κεντήματος, του πηλού και των ψηφιδωτών, από τους εκπαιδευόμενους του έργου Craft Lab στα πλαίσια των εργαστηρίων πρακτικής εκμάθησης στους αντίστοιχους τομείς.

Η Έκθεση φιλοξενήθηκε στην Αίθουσα Τέχνης “Θεόδωρου Στάμου”, για 20 ημέρες, από την 1 Δεκεμβρίου 2019 έως 20 Δεκεμβρίου 2019, και την επισκέφτηκαν εκατοντάδες συμπολίτες μας , πάνω από 200 άτομα, και πολλοί μαθητές σχολείων και κέντρων δημιουργικής απασχόλησης.

Στη Λευκάδα, το Επιμελητήριο Λευκάδας είχε οργανώσει εργαστήριο πρακτικής εκμάθησης παλαιών τεχνών / τεχνικών στον τομέα του υφάσματος (παραδοσιακός αργαλειός και κέντημα), ενώ η ΠΕΔΙΝ εργαστήρια ψηφιδωτού και πηλού/κεραμικών στην Κεφαλλονιά και στην Κέρκυρα αντίστοιχα. Στην έκθεση προβλήθηκαν τα έργα των συμμετεχόντων που έχουν προκύψει από τη συμμετοχή τους στα 3 εργαστήρια, καθώς και τα δημιουργήματα που έχουν παραχθεί σε συνεργασία με τους Ιταλούς νέους καλλιτέχνες κατά τη διάρκεια των δράσεων ανταλλαγής που υλοποιηθήκαν τον Νοέμβριο.

Η έκθεση αποτέλεσε ένα μικρό αφιέρωμα στην πλούσια παράδοση μας και συνδύασε την δημιουργικότητα, την έμπνευση, τη φαντασία και την επιχειρηματική προοπτική.

Ο φορέας μας ευχαριστεί θερμά τους εκπαιδευτικούς που παρευρέθηκαν στην έκθεση με τους μαθητές/μαθήτριες στα πλαίσια εκπαιδευτικών επισκέψεων, για να φέρουν σε επαφή τη νέα γενιά με την παράδοση του τόπου μας.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Σκιαδαρέσης Σωτήρης