Δημόσια Διαβούλευση για το Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας ανακοινώνει την έναρξη δημόσιας ηλεκτρονικής διαβούλευσης για τον θεσμό του Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας είναι ένας από τους μακροβιότερους και σημαντικότερους θεσμούς του νησιού μας. Η αξία του είναι αδιαμφισβήτητη ενώ το μήνυμα της ειρήνης, της φιλίας και της αδελφοσύνης των λαών παραμένει πάντα επίκαιρο. Ωστόσο, 58 χρόνια μετά την έναρξή του, υπάρχουν πολλά ζητήματα που προβληματίζουν την τοπική κοινωνία.

Στο πλαίσιο ενός γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου, καλούμε πολίτες και συλλόγους να συμμετέχουν στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση με την αξιολόγηση του θεσμού στην παρούσα μορφή του και την κατάθεση προτάσεων, με απώτερο σκοπό την βελτίωση της διοργάνωσης και ίσως τη μετεξέλιξη του θεσμού.

Εκκινώντας τη διαδικασία της διαβούλευσης θέτουμε ως προβληματισμούς: το χρονικό διάστημα διεξαγωγής και τη διάρκεια της διοργάνωσης, τον αριθμό των χωρών και των μελών που συμμετέχουν, τους χώρους φιλοξενίας, το υψηλό κόστος υλοποίησής του, τους χώρους διεξαγωγής των παραστάσεων και των παρελάσεων.

Η διαδικασία σχολιασμού που έχει επιλεγεί είναι η πλέον εύχρηστη καθώς ο χρήστης γράφει και υποβάλλει το σχόλιο του στο ειδικό πλαίσιο. Τα σχόλια που υποβάλλονται δεν δημοσιεύονται άμεσα, αλλά κατόπιν εγκρίσεως και έκτοτε παραμένουν δημόσια. Η ομάδα παρακολούθησης επιβλέπει καθημερινά τη διεξαγωγή της ηλεκτρονικής διαβούλευσης και προχωρά στην ανάρτηση των σχολίων.

Η δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Πνευματικού Κέντρου στο σύνδεσμο lefkasculturalcenter.gr  και θα διαρκέσει από την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019 έως την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου ελπίζει στη συμμετοχή σας και στη συνδιαμόρφωση των μελλοντικών αποφάσεων.

Γραμματεία Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας