Ευχαριστήριο Δημοτικής Αρχής για την άμεση περίθαλψη μεταναστών

Την Πέμπτη, 21/11/19, στις 23:30 ενημερώθηκαν οι αρχές, Αστυνομία και Λιμενικό Σώμα, ότι ιστιοπλοϊκό σκάφος με εισροή υδάτων βρισκόταν 1,5-2 ναυτικά μίλια από τον κόλπο της Βασιλικής. Άμεσα κινητοποιήθηκε ο Δήμος και σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Λευκάδας, αλιευτικά σκάφη περισυνέλλεξαν 54 μετανάστες (ανάμεσά τους 10 γυναίκες, 31 άντρες και 13 ανήλικα παιδιά), με καταγωγή από το Ιράν, Ιράκ, Παλαιστίνη και Συρία. Μεταφέρθηκαν αρχικά στο λιμάνι της Βασιλικής.

Κατόπιν συνεννόησης του Δήμου και με την συνεργασία του ΚΤΕΛ, λεωφορείο τους μετέφερε στο Λιμεναρχείο Λευκάδας όπου τους παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες, ρουχισμός και τρόφιμα.

Ο κ. Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι και εντεταλμένοι σύμβουλοι ήταν παρόντες από την πρώτη στιγμή και συνέδραμαν σε ότι ήταν αναγκαίο για την φροντίδα των μεταναστών.

Η Δημοτική Αρχή θα ήθελε να ευχαριστήσει για την προσφορά τους τον φιλανθρωπικό σύλλογο ‘ΦΑΡΟΣ’ και όλους όσους, αρχές και φορείς, βοήθησαν με την άμεση ανταπόκρισή τους.