Δήμος Λευκάδας: Δελτίο τύπου για την Αναστολή του τμήματος ΑΕΙ

Η εξέλιξη σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ιονίου Πανεπιστημίου στη Λευκάδα μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους. Πάγιο αίτημα από όλους τους φορείς και την κοινωνία της Λευκάδας αποτελούσε και αποτελεί η ίδρυση Πανεπιστημιακού τμήματος, το οποίο να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές απαιτήσεις και να συμβάλλει στην παραγωγή επιστημόνων ειδικών στην περιφερειακή ανάπτυξη που έχει ανάγκη ο τόπος.

Απαιτούμε από την πολιτεία την επανεξέταση της περίπτωσής μας, καθότι έχει προηγηθεί η απόδοση δημοτικού κτιρίου στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και η διακοπή λειτουργίας του ΤΕΙ της Λευκάδας, αναμένοντας την αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την ίδρυση και λειτουργία του Πανεπιστημιακού τμήματος στον δήμο μας.

Το θέμα θα συζητηθεί στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο όπου και θα αποφασιστεί η συνολική αντιμετώπιση του ζητήματος και η λήψη περαιτέρω πρωτοβουλιών πέραν του αιτήματός μας που έγινε ήδη προς την κα. Υπουργό, για άμεση συνάντηση προκειμένου να καταθέσουμε τις θέσεις, τις ενστάσεις και τις αντιρρήσεις μας για την αναστολή της λειτουργίας.