CineDoc Island: Το ντοκιμαντέρ «Dolphin Man» στην Κινηματογραφική Λέσχη του Ορφέα

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου
Ώρα 20:00
Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου

«Dolphin Man»
Ελληνική ταινία, Ντοκιμαντέρ, Βραβείο Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

H ζωή του θρυλικού πρωταθλητή ελεύθερης κατάδυσης Ζάκ Μαγιολ, ο οποίος ενέπνευσε τον Λικ Μπεσόν στο «Απέραντο Γαλάζιο».

Σκηνοθεσία Λευτέρης Χαρίτος.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ κινηματογράφου CineDoc Island Film Festival

Λίγα για το φεστιβάλ
Τον Οκτώβριο ξεκίνησε το CineDoc Island Film Festival, ένα φεστιβάλ κινηματογράφου που προβάλλει ντοκιμαντέρ και ταινίες μυθοπλασίας για παιδιά και νέους στη νησιωτική Ελλάδα κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου.

Το 2019-20, το φεστιβάλ ταξιδεύει σε Αμοργό, Άνδρο, Ζάκυνθο, Κέα, Κύθηρα, Λευκάδα, και Ύδρα, προβάλλοντας ταινίες από την Ελλάδα και τον κόσμο, που ξεχωρίζουν για τη δημιουργική, πρωτότυπη ματιά τους πάνω σε θέματα που αφορούν τη ζωή μας σήμερα: τον πολιτισμό, την επιστήμη, το περιβάλλον και την κοινωνία.

Στόχος του φεστιβάλ είναι να συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής της νησιωτικής Ελλάδας, στηρίζοντας τη λειτουργία τοπικών κινηματογράφων και κινηματογραφικών λεσχών, με πρεμιέρες και θεματικές προβολές που συνοδεύονται από συζητήσεις με τους δημιουργούς των ταινιών και με ειδικούς καλεσμένους.

Από τον Οκτώβριο 2019 μέχρι τον Απρίλιο 2020, θα παρουσιαστούν συνολικά 6 ταινίες ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας, καλώντας μικρούς και μεγάλους να εξερευνήσουν επίκαιρα θέματα, να διασκεδάσουν με απίθανες ιστορίες και να συνδεθούν με τον κόσμο… μέσα από τον κινηματογράφο!

To φεστιβάλ διοργανώνεται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της Πρεσβείας της Νορβηγίας στην Ελλάδα και το Νορβηγικό Ινστιτούτο. Οι προβολές πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τις Κινηματογραφικές Λέσχες Άνδρου, Αμοργού, Ζακύνθου, Κύθηρων, Ύδρας, «Ορφέας Λευκάδας» και τον Δήμο Κέας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο