Έκκληση στους ιδιοκτήτες καταλυμάτων από τον Δήμο Λευκάδας

Σας ενημερώνουμε ότι το  Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχώρησε στις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα εργαστούν στα σχολεία του νομού Λευκάδας καθώς και όλης της χώρας. Επίσης, τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι προσλήψεις του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες φάσεις προσλήψεων. Οι αυριανοί εκπαιδευτικοί των παιδιών μας θα εγκατασταθούν στον τόπο μας μέχρι και τα τέλη του Ιουνίου του 2020. Η στέγαση είναι, ίσως, το μεγαλύτερο πρόβλημα που συναντούν, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές.

Απευθύνουμε έκκληση στους ιδιοκτήτες των καταλυμάτων που μπορούν να τα διαθέσουν ΑΜΕΣΑ προς ενοικίαση, να συνεργαστούν με το Δήμο Λευκάδας ώστε να διευκολυνθούν οι δεκάδες αυτοί άνθρωποι. Προκειμένου να καταρτιστεί λίστα διαθέσιμων καταλυμάτων, η οποία θα δημοσιευθεί την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ειδικοτήτων Ειδικής Αγωγής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (Σ.Ε.Ε.Α.Π.Ι.Ν.), παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες να επικοινωνήσουν μέχρι το βράδυ της Κυριακής 8/9/2019 με τη γενική γραμματέα του Σ.Ε.Ε.Α.Π.Ι.Ν., κα Ειρήνη Βονιτσάνου, στο τηλέφωνο 6945308373.

Επιπροσθέτως, παρακαλούνται θερμά οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων και των ενοικιαζομένων δωματίων, μέχρι την οριστική εγκατάσταση των εκπαιδευτικών, να τους διαθέσουν δωμάτια σε χαμηλότερη τιμή.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Ο Δήμαρχος Λευκάδας
Χαράλαμπος Καλός