Φεστιβάλ Πεζοπορίας Ηπείρου: Εξόρμηση στο Πολυστάφυλο Πρέβεζας

Την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου ο Σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στο Πολυστάφυλο Πρέβεζας.

Η εξόρμηση γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και στα πλαίσια του «Φεστιβάλ Πεζοπορίας Ηπείρου». Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με τούς Ελληνικούς Ορειβατικούς Συλλόγους Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας.  Το δίμηνο Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου 2019 θα ξεκινήσουν οι δράσεις που θα κορυφωθούν το διήμερο 2 και 3/11/2019 με τις εργασίες της 3ης Πανελλήνιας Συνάντησης Μονοπατιών, στο Μέτσοβο (πληροφορίες: www.epirustrail.gr /3η Συνάντηση Μονοπατιών).
Η συνεργασία έχει σκοπό την από κοινού, περαιτέρω ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και να γνωρίσουν όλο και περισσότεροι τα όμορφα σημεία που αποτελούν μέρος της Ηπειρωτικής φύσης, λαμβάνοντας παράλληλα τα κατάλληλα μέσα προστασίας και μαθαίνοντας πολλά χρήσιμα στοιχεία από έμπειρους ορειβάτες.

Το πρόγραμμα της εξόρμησης θα έχει ως εξής:

Αναχώρηση στις 07:00΄ από την πλατεία Ανδρούτσου για Πολυστάφυλο Πρέβεζας.
Ώρα έναρξης πορείας: 8:00΄π.μ. (από την πλατεία του χωριού).

Παραποτάμια πορεία (κατά ένα μέρος) και μέσα σε δάσος, στο Πολυστάφυλο Πρέβεζας, 13 χιλιόμετρα περίπου. Επίσκεψη και στάση στην Μονή Μεσσιανών, όπου υπάρχει και πηγή. Επιστροφή στην πλατεία του χωριού.

Ώρες πορείας: 6
Βαθμός Δυσκολίας: 1

Δηλώσεις συμμετοχής στην αρχηγό της εξόρμησης, Θάνου Παρασκευή (τηλ.: 6976203931 – απογευματινές ώρες) και στα γραφεία του Συλλόγου, Οδός Ζαλόγγου 59, Τ.Κ.: 48100, Πρέβεζα (τηλ.: 2682102004).

Περισσότερες πληροφορίες στο site και το facebook του Συλλόγου.