Δείτε πρώτοι το trailer του Velvet Bus για το κινηματογραφικό του πρόγραμμα

Το Velvet Bus ετοιμάζεται να κάνει στάσεις στα νησιά του Ιονίου και την Αθήνα (31/8-9/9) με πολυάριθμες καλλιτεχνικές δράσεις και πριν επιβιβαστείτε σε αυτό, βλέπετε αποκλειστικά πρώτοι στην Popaganda το trailer για το κινηματογραφικό πρόγραμμα.

Το Velvet Bus είναι ένα κινούμενο μουσικό – εικαστικό – κινηματογραφικό εκπαιδευτικό D.I.Y. φεστιβάλ που στόχο έχει την προώθηση και την ανάδειξη μιας σύγχρονης ανεξάρτητης καλλιτεχνικής σκηνής και να την φέρει σε άμεση επαφή με την Ελληνική περιφέρεια.

Οι πρώτες VELVET BUS περιοδείες πραγματοποιήθηκαν από το 2008 μέχρι και το 2011 και τώρα κάποια χρόνια μετά, η Ομάδα Velvet, το Velvet Room και μια μεγάλη ομάδα συνεργατών με μουσικούς, εικαστικούς, κινηματογραφιστές και γραφίστες παίρνουν το Velvet Bus, πλοία, τρένα και ποδήλατα και περιοδεύουν ως ένα σύγχρονο εναλλακτικό «μπουλούκι» σε όλη την Ελλάδα.

Πρώτος σταθμός τα νησιά του Ιονίου. Κέρκυρα, Παξοί, Λευκάδα, Κεφαλονιά και Ιθάκη. Αυτός ο πρώτος κύκλος θα ολοκληρωθεί με ένα μεγάλο event στην Αθήνα.

Σε κάθε νησί για δύο ημέρες θα πραγματοποιούνται events, συναυλίες, εικαστική έκθεση, κινηματογραφικές προβολές, workshops και talks σε συναυλιακούς χώρους, πολυχώρους, θέατρα, bars και πολιτιστικούς οργανισμούς.

Live: The Callas, Sillyboy’s Ghost Relatives, LOU, SΕΜ

DJ sets: Chris B.I. (The Last Drive)

Κινηματογραφικές προβολές σε επιμέλεια Νίκου Πάστρα:
Λήδα Βαρτζιώτη,  Βασίλης Κεκάτος, Ζακλίν Λέντζου, Χρήστος Μασσαλάς, Ντάνιελ Μπόλντα, Δημήτρης Τσακαλέας, Λία Τσάλτα, Δάφνη Χαιρετάκη, Κωστής Χαραμουντάνης

Εικαστική έκθεση σε επιμέλεια Μαρίνας Βελισιώτη:
Τούμπουρα Σοφία, Γιώργος Τούρλας, Πάυλος Τσάκωνας, Αλεξία Καραβέλα, Μαρίνα Βελησιώτη, Θεοδώρα Μαλάμου, The Callas, Φίλιππος Καβάκας, JOLA, Μυρτώ Ξανθοπούλου, Σοφια Παπακώστα, Ευη Καλογηροπούλου.

Workshops και Talks με θεματολογία γύρω απο την σύγχρονη D.I.Y. καλλιτεχνική πρακτική. Do It Yourself μουσικές παραγωγές, Zines, No Budget κινηματογράφος, ρυθμοί και μουσικές στην κουζίνα, το μπάνιο και το υπνοδωμάτιό μας.

Beat and Rythm – Ένα workshop για το ρυθμό και τα ρυθμικά μοτίβα που μας είναι πολύ γνωστά και οικεία

Φτιάχνοντας ένα περιοδικό – zine – Τι είναι ένα zine και πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα δικό μας με μέσα που έχουμε στα χέρια μας. Uεματολογία – υλικό – υλοποίηση – ”διανομή”.

I want to be a songwriter – Tips για το πως να συνθέσεις ένα τραγούδι, θα αναφερθούμε στο “σπιτικό» studio vs professional studio και θα γίνει μια γενική παρουσίαση γνωστών song writers όπως η Joni Mitchell και ο Elton John.

Cinema Now! – Πως με απλά μέσα, χαμηλό προυπολογισμό, συνεργασίες, σκληρή δουλειά και αφοσίωση μπορείς να φτιάξεις την δικιά σου ταινία.

To Velvet Bus θα ολοκληρώσει την περιοδεία με ένα event ,την Παρασκευή 27/9 στο Χοροστάσιο.

Στην Popaganda βλέπετε αποκλειστικά πρώτοι το trailer του Νίκου Πάστρα για το κινηματογραφικό πρόγραμμα του Velvet Bus παρακάτω: