Εθνική Πινακοθήκη: Εγκαίνια στις 25 Μαρτίου 2021

Τα εγκαίνια της Εθνικής Πινακοθήκης θα συμπέσουν με τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου του 2021, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δράσεις για τον εορτασμό του 2021 θα ξεκινήσουν την 25η Μαρτίου, με τα εγκαίνια της Εθνικής Πινακοθήκης που για την ώρα είναι υπό ανακαίνιση και, εκτός από τις μόνιμες συλλογές της, θα οργανωθεί και μια μεγάλη έκθεση αφιερωμένη στην ελληνική επανάσταση του 1821.

Οι πληροφορίες αυτές έρχονται λίγες ώρες μετά την πρωινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, και συζήτησε μεταξύ άλλων για την αξιοποίηση του πρώην βασιλικού κτήματος στο Τατόι και την επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου, με την προοπτική ενοποίησής του με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Με ορόσημο το 2021 και στο πλαίσιο μιας συλλογικής προσπάθειας, ο στόχος που τέθηκε είναι η ανανέωση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας μέσω του πολιτισμού, του αθλητισμού και της αξιοποίησης της εθνικής κληρονομιάς. Την Τετάρτη, η Γιάννα Αγγελοπούλου τέθηκε επικεφαλής της συμβουλευτικής επιτροπής, για τις επετειακές εκδηλώσεις. Η επιτροπή θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και όλα τα μέλη της συμμετέχουν αμισθί.

Ο πρωθυπουργός συμφώνησε με την υπουργό Πολιτισμού να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στις αρχαιολογικές διαδρομές της Μακεδονίας. Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση πολιτιστικών διαδρομών, που συνδέουν τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Μακεδονίας, συνδυάζοντας τις τουριστικές υποδομές και την άυλη πολιτιστική κληρονομιά για την ανάδειξη της ταυτότητας κάθε περιοχής.

Παράλληλα θα προχωρήσει η υλοποίηση του σχεδιασμού για το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων στο κτήριο του Silo στο λιμάνι του Πειραιά – το οποίο εγκαταλείφθηκε το 2015 – με στόχο τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού μουσείου με μοναδικά εκθέματα και ψηφιακές εκθέσεις, προκειμένου να αναδειχθεί και ο υποθαλάσσιος αρχαιολογικός πλούτος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή