Εικαστική αναπαράσταση «Ζώδια / Zodiac signs» της Καίτης Χόρτη

«Ζώδια / Zodiac signs»
Aύγουστος 2019
CMYK Art cafe (I. Μελά 69, Λευκάδα)

Εικαστική αναπαράσταση 6  ζωδίων (Κριός, Υδροχόος, Ιχθύες, Λέων, Αιγόκερως, Δίδυμοι) της Καίτης Χόρτη

Μετά την εικαστική παρέμβαση στην «ξέρα» του Ιβαριού της Λευκάδας με θέμα «Λευκάδα, η πόλη του ποδηλάτου» το 2017 και στη συνέχεια την τοποθέτηση των έργων στον Κήπο των Ζαμπελίων με οπτική προσέγγιση από το CMYK Art cafe, η Καίτη Χόρτη δίνει μια νέα εικαστική προοπτική στο υλικό της (ποδήλατο). Αναπαριστά τα Ζώδια κι αυτό γιατί τα ζώδια αποτελούνται κυρίως από απεικόνιση ζώων. Επιθυμεί να αποδώσει το ζώο -και όχι μόνο- με τα δυναμικά στοιχεία του ποδήλατου, έχοντας ως βάση τον τροχό.

Δυο λόγια για τη δημιουργό: H Καίτη Χόρτη κατάγεται από την πόλη της Λευκάδας όπου επιστρέφει κάθε καλοκαίρι γιατί αισθάνεται πως τη συνδέουν πολλά με αυτή. Δημοσιογράφος επί 35 χρόνια σε περιοδικά της Αθήνας, συγγραφέας και εκδότρια παιδικών βιβλίων (Οι Ιστορίες του Μπούμπη), κράτησε δυνατή τη σχέση της με την τέχνη και το περιβάλλον.

Ξεκίνησε το εικαστικό της “ταξίδι” το 2007 με δασκάλα την Ευδοκία Παπουλή. Ολοκλήρωσε τους κύκλους μαθημάτων των εργαστηρίων Περαντινού σε Αθήνα και Πάρο. Παράλληλα, συμμετέχει σε περιβαλλοντικές οργανώσεις με ακτιβιστικές δράσεις (Αγρός Ελληνικού). Με το ποδήλατο άρχισε να ασχολείται το 2011 συγκεράζοντας τις δύο μεγάλες της αγάπες: ποδήλατο και γλυπτική. Θεωρεί τη Λευκάδα τόπο έμπνευσης και δημιουργίας.

Πληροφορίες: Καίτη Χόρτη, 6947345026, katehorti.blogspot.gr