Εμπειρία! Το ολόγραμμα της Μαρίας Κάλλας δίνει συναυλία στην Αθήνα

Κατερίνα Πουλοπούλου

Η θρυλική ντίβα της όπερας Μαρία Κάλλας «επιστρέφει» στη σκηνή 45 χρόνια μετά, μέσω της σύγχρονης ολογραφικής ψηφιακής τεχνολογίας.

Εκτός από το Ολύμπια που φιλοξενεί πλέον τα προσωπικά αντικείμενα της Κάλλας, το κοινό και οι επισκέπτες της Αθήνας έχουν την ευκαιρία να δουν στην Αθήνα ένα μοναδικό υπερθέαμα υψηλής τεχνολογίας με τίτλο «Callas in Concert – The Hologram Tour». Η παράσταση πραγματοποιειται με την ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής υπό τη διεύθυνση της Eímear Noone. Το κοινό έχει με αυτή την συναυλία την ευκαιρία για μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Να απολαύσει τη μοναδική Μαρία Κάλλας «ζωντανά» σε συναυλία στις 11 και 12 Νοεμβρίου στην Αθήνα, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Η μοναδική ερμηνεία της Μαρία Κάλλας επί σκηνής
Η παράσταση Callas In Concert προσφέρει στον θεατή του σήμερα τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μία αναπαράσταση της μοναδικής ερμηνείας της Κάλλας επί σκηνής, της γυναίκας με τον δύστροπο χαρακτήρα, που αναδείχτηκε σε θρύλο της όπερας.


Ενα μοναδικό υπερθέαμα υψηλής τεχνολογίας με τίτλο «Callas in Concert – The Hologram Tour» που φερνει «ζωντανά» μπροστά μας την Κάλλας στη σκηνή
Με αυτόν τον μοναδικά καινοτόμο και πρωτότυπο τρόπο, μπορεί κανείς να ζήσει μια παράσταση της Ντίβας, να εκστασιαστεί όπως οι προηγούμενες γενιές από την ανυπέρβλητη ικανότητά της να συνδέεται με το κοινό της και να παρασυρθεί από την έμφυτη δραματουργία και το πάθος της, με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Όλα αυτά με συνοδεία ζωντανής μουσικής από την ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που πλαισιώνει την παράσταση της μεγάλης ερμηνεύτριας, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Eímear Noone.

Η Κάλλας ζωντανά στη σκηνή με τη βοήθεια της τεχνολογίας
H BASE Hologram, η εταιρεία δημιουργός περιεχομένου ζωντανής ψυχαγωγίας, αξιοποιεί την τεχνολογία των ολογραφικών ταινιών για την παραγωγή συναυλιών και ειδικεύεται στη δημιουργία θεαμάτων μέσω της ολογραφικής τεχνολογίας, χρησιμοποιώντας μια φωτορεαλιστική, τρισδιάστατη απόδοση, δίνoντας στους θεατές τη δυνατότητα να συνδεθούν βιωματικά με το περιεχόμενο της ζωντανής παράστασης.


Συναυλία της Κάλλας μέσω της ολογραφικής τεχνολογίας, χρησιμοποιώντας μια φωτορεαλιστική, τρισδιάστατη απόδοση
Σημαντική συμβολή στη δημιουργία του project έχει η Warner Classics, διαθέτοντας όλες τις ηχογραφήσεις με τη φωνή της Μαρία Κάλλας που έχει στην κατοχή της.Η παράσταση παρουσιάστηκε σε Λονδίνο και Παρίσι
Η μεγάλη παραγωγή Callas In Concert, έχοντας ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και έχοντας φιλοξενηθεί σε μερικά από τα πιο εμβληματικά μουσικά θέατρα όπως την English National Opera στο Λονδίνο, τη Salle Pleyel στο Παρίσι, το Θέατρο Bozar στις Βρυξέλλες κ.α. έρχεται και στην Αθήνα, για δύο μόνο παραστάσεις, αφιερωμένες στην κορυφαία του είδους.

Callas In Concert, Δευτέρα 11 & Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019 στις 21:00. «Θέατρον», Αίθουσα Αντιγόνη, Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Πειραιώς 254, Ταύρος. Με τη συνεργασία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Πηγή