«Τα κοστούμια της Μεσογείου»: Γραμματόσημα απεικονίζουν φορεσιές από Ξάνθη, Ανώγεια, Καστελλόριζο και Λευκάδα

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των ΕΛΤΑ, τα ελληνικά γραμματόσημα EUROMED εικονίζουν φέτος παραδοσιακές φορεσιές από την Ξάνθη, τα Ανώγεια της Κρήτης, το Καστελόριζο και τη Λευκάδα, περιδιαβαίνοντας τη χώρα από τον βορρά έως τον νότο, αναπαριστώντας την ιδιαίτερη και μοναδική πολιτιστική κουλτούρα και λαογραφία του κάθε τόπου.

Επιπλέον, για πρώτη φορά φέτος τα γραμματόσημα EUROMED συμμετέχουν σε online διαγωνισμό για την ανάδειξη του ομορφότερου γραμματοσήμου EUROMED, ο οποίος και θα ολοκληρωθεί στις 8 Οκτωβρίου 2019.

Ακολουθήστε το link www.euromed-postal.org και ψηφίστε το ελληνικό γραμματόσημο που εκπροσωπεί τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Σημειώνεται, πως εκτός από την ειδική σειρά γραμματοσήμων κυκλοφορούν, επίσης, τευχίδια, εικονογραφημένοι φάκελλοι πρώτης ημέρας κυκλοφορίας, αριθμημένα λευκώματα γραμματοσήμων σειράς και φυλλαράκια.

Όλα τα φιλοτελικά προϊόντα θα πωλούνται από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα (Λυκούργου 5 και Απελλού – 100 38 Αθήνα) και από τα ταχυδρομικά καταστήματα μέχρι εξαντλήσεως. Εξαιρούνται οι Φάκελλοι Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας (ΦΠΗΚ), τα τευχίδια και τα φυλλαράκια που θα αποσυρθούν στις 14 Ιουλίου 2020.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή