TripAdvisor: Η Αθήνα στους top προορισμούς για απόλυτες ταξιδιωτικές εμπειρίες το 2019

Πρόγραμμα ποδηλατικής περιήγησης στην Αθήνα αναδεικνύεται ανάμεσα στις 25 κορυφαίες ταξιδιωτικές εμπειρίες στον κόσμο για το 2019 όπως αποτυπώνονται στα Travellers’ Choice Awards της μεγαλύτερη ταξιδιωτικής πλατφόρμας, TripAdvisor, που προκύπτουν από τις κριτικές και τα σχόλια εκατομμυρίων ταξιδιωτών που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα.

Πρόκειται για το Athens Scenic Bike Tour που προσφέρει το τουριστικό γραφείο Athens by Bike στους επισκέπτες της πρωτεύουσας.

Το πρόγραμμα περιήγησης βρίσκεται στην 23η θέση της παγκόσμιας κατάταξης καλύτερων εμπειριών της εφετινής χρονιάς, σε μια εποχή όπου οι εμπειρίες κυριαρχούν στη ζήτηση των ταξιδιωτών.

Η Athens by Bike έχει σχεδιάσει 2 ασφαλείς ποδηλατικές διαδρομές μέσα στην Αθήνα. Η πρώτη είναι μια περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας όπου στόχος της είναι ο προσανατολισμός του επισκέπτη στην πόλη. Στην διάρκεια του προγράμματος υπάρχουν αρκετές στάσεις για φωτογραφίες, ενώ τα γκρουπ συνοδεύονται από έμπειρα στελέχη της εταιρίας.

Η δεύτερη διαδρομή είναι μια εξερεύνηση της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Χρησιμοποιείται ο ποδηλατόδρομος που ενώνει το Γκαζι με το πάρκο “Σταύρος Νιάρχος” και συνεχίζει μέχρι τον Άλιμο όπου οι επισκέπτες έχουν ελεύθερο χρόνο στην παραλία.

Όπως σχολιάζει ο ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της Athens by Bike, κ. Μάνος Παναγιωτάκης, «οι επισκέπτες της Αθήνας ενθουσιάζονται με το ιστορικό κέντρο της πόλης καθώς και με την ελληνική κουζίνα. Ένα αρνητικό στοιχείο που εντοπίζουν είναι κυρίως η επικίνδυνη οδήγηση και η παράνομη στάθμευση σε μεγαλύτερο μέρος του Ιστορικού κέντρου.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ότι αναπτύσσεται ο τουρισμός εμπειρίας και δραστηρίοτητες όπως food tours, bike tours, αγροτουρισμός κ.α αποκτούν όλο και μεγαλύτερο κοινό παγκοσμίως. Στην Αθήνα υπάρχουν πολλά γραφεία οργάνωσης δραστηριοτήτων τα οποία λειτουργούν νόμιμα και προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες».

Ο κ. Παναγιωτάκης τόνισε: «Η συμμετοχή στην λίστα με τις 25 καλύτερες δραστηρίοτητες στον κόσμο είναι μια αναγνώριση της προσπάθειας που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια να αναδείξουμε την Αθήνα ως ένα ιδανικό προορισμό για city breaks και να προωθήσουμε την χρήση του ποδηλάτου ως βασικό μέσο μεταφοράς στην πόλη».

Ο αριθμός των εμπειριών προς κράτηση στην TripAdvisor υπερδιπλασιάστηκε το 2018 και ξεπέρασε τις 200.000, ενώ τα βραβεία της κατηγορίας για το 2019 αναδεικνύουν την ιδιαίτερη προτίμηση που εκδηλώνουν οι σύγχρονοι ταξιδιώτες για μια μεγάλη γκάμα τους σε όλο τον κόσμο.

Οι 25 κορυφαίες εμπειρίες δείχνουν οτι οι ιδανικές διακοπές είναι διαφορετικές για κάθε ταξιδιώτη, επισημαίνει η TripAdvisor.

Στην έκθεση Τάσεων στα ταξίδια εμπειρίας για το 2019 της πλατφόρμας, αποκαλύπτεται οτι οι κλασικές ξεναγήσεις παραμένουν σταθερά στα τουριστικά προγράμματα, ενώ οι εμπειρίες ευεξίας ανεβαίνουν συνεχώς με ετήσια αύξηση 90% το 2018.

Τα βραβεία αναγνώρισαν 375 εμπειρίες, ξεναγήσεις και δραστηριότητες παγκοσμίως αναδεικνύοντας τις καλύτερες σε όλο τον κόσμο. Οι νικητές καθορίστηκαν βάσει των κριτικών και αξιολογήσεων για εμπειρίες προς κράτηση στην πατφόρμα κατά το περασμένο 12μηνο.

Δείτε τις 10 κορυφαίες στον κόσμο για το 2019…

  • Faster Than Skip-the-Line: Vatican, Sistine Chapel and St. Peter’s Basilica Tour – Ρώμη
  • Chicago Architecture River Cruise – Σικάγο, ΗΠΑ
  • Tuscany in One Day Sightseeing Tour – Φλωρεντία
  • Snorkelling Silfra Tour with Pick up – Ρεϊκιαβικ
  • Red Rock Canyon Electric Bike Tour – Λας Βέγκας
  • Private Guided Tour on a Vintage Sidecar from 1 Hour to 7 Hour – Παρίσι
  • 1-Hour Canal Tour starting at Anne Frank House Amsterdam – Άμστερνταμ
  • Best of Ubud Tour with Jungle Swing – Ubud, Ινδονησία
  • Xi’an Evening Food Tour by TukTuk – Xi’an, Κίνα
  • Kaituna River White Water  – Okere Falls, Νέα Ζηλανδία

Πηγή