Παρουσιάστηκε το Πολιτιστικό Πρόγραμμα του Δήμου Πρέβεζας για το Καλοκαίρι 2019

Το Πολιτιστικό Πρόγραμμα του Δήμου Πρέβεζας για το φετινόΚαλοκαίρι ανακοινώθηκε το πρωί της Πέμπτης σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε, παρουσία της εντεταλμένης δημοτικής συμβούλου για θέματα πολιτισμού Ελευθερίας Αγγέλη, της προϊσταμένης του τμήματος πολιτισμού του δήμου Δήμητρας Κοψάρη, του Προέδρου της Χορωδίας Αρμονία Απόστολου Αντωνίου και του συνθέτη και καλλιτεχνικού διευθυντή Θεόδωρου Λεμπέση, ο οποίος θα διευθύνει την παρουσίαση του “Αξιον Εστί” των Οδυσσέα Ελύτη και Μίκη Θεοδωράκη που θα γίνει στις 22 Ιουνίου στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Αρχαίας Νικόπολης με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια έτσι και φέτος, ο δήμος Πρέβεζας θα “φιλοξενήσει” θεατρικές και μουσικές παραγωγές κυρίως στο Δημοτικό Κηποθέατρο αλλά και στο αρχαίο Ωδείο της Νικόπολης, ενώ φέτος θα γίνουν εκδηλώσεις και στο λιμάνι της Πρέβεζας (στο σημείο που έδεναν παλιά τα φέριμποτ). Παράλληλα και φέτος στην Οικία Αθανασιάδη θα φιλοξενηθούν εκθέσεις καλλιτεχνών.

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για θέματα Πολιτισμού κα Ελευθερία Αγγέλη-Παπαϊωαννίδου, ευχαρίστησε θερμά όλους τους εργαζόμενους του Τμήματος Πολιτισμού του δήμου Πρέβεζας που εργάστηκαν για την κατάρτιση του φετινού προγράμματος και που εργάζονται σκληρά καθόλη τη διάρκεια του Καλοκαιριού για την υλοποίησή του, ενώ ανάμεσα στο πρόγραμμα ξεχώρισε στην εκδήλωση “Άξιον εστί” που θα γίνει στις 22 Ιουνίου στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης, το αφιέρωμα στον Άλκη Αλκαίο και στον Καρυωτάκη που θα γίνει στις 17 Ιουλίου στην Πλατεία Δικαστηρίων και την εκδήλωση της Χορωδίας Αρμονία για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυσή της, η οποία θα γίνει στις 17 Αυγούστου στο Ρωμαϊκό Ωδείο. Αναφερόμενη στην εκδήλωση του “Αξιον Εστί” η κα Αγγέλη ευχαρίστησε την περιφέρεια Ηπείρου-Π.Ε. Πρέβεζας και την εφορεία αρχαιοτήτων για τη συμβολή τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, ενώ τόνισε πως η είσοδος στο αρχαίο ωδείο στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός των 900 θεατών και για όσους δεν καταφέρουν να μπουν στο αρχαίο ωδείο θα υπάρχει ειδικός χώρος απέξω όπου θα προβάλλεται η παράσταση με προτζέκτορα.

Ο κ. Λεμπέσης αναφέρθηκε στην εκδήλωση που θα γίνει στις 22 Ιουνίου σημειώνοντας πως το Ρωμαϊκό Ωδείο είναι ένας από τους πιο αξιόλογους χώρους για να παρουσιαστεί το “Άξιον Εστί”, το οποίο χαρακτήρισε ως ένα από τα σπουδαιότερα έργα της παγκόσμιας μουσικής βιβλιοθήκης. Ο κ. Λεμπέσης ευχαρίστησε το δήμο Πρέβεζας για την πρόσκληση και κλείνοντας τόνισε πως ο πολιτισμός είναι ένα πεδίο που ο καθένας μπορεί να βάλει το λιθαράκι του και ευχήθηκε στο δήμο Πρέβεζας να συνεχίσει να παράγει πολιτισμό.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Χορωδίας Αρμονία κ. Αντωνίου αναφέρθηκε στην εκδήλωση του “Άξιον Εστί” στην οποία θα συμμετέχει η Χορωδία, σημειώνοντας πως αναμένεται να είναι μια ξεχωριστή μουσική πανδαισία σε έναν ξεχωριστό χώρο. Ο κ. Αντωνίου αφιέρωσε αυτή την εκδήλωση σε αυτούς που ίδρυσαν και βοήθησαν τη Χορωδία να φτάσει εκεί που είναι σήμερα, ενώ ευχαρίστησε ξεχωριστά τη μαέστρο κα Στεφάνοβα, στους χορωδούς που δούλεψαν σκληρά, στη χορωδία της Πάργας που συμμετέχει και όλους αυτούς που βοήθησαν να γίνει αυτή η εκδήλωση.

Κλείνοντας η προϊσταμένη του τμήματος πολιτισμού κα Κοψάρη αναφέρθηκε αναλυτικά στο φετινό πρόγραμμα, σημειώνοντας πως για οποιεσδήποτε αλλαγές θα υπάρχει άμεση ενημέρωση από το τμήμα πολιτισμού του δήμου.

Και φέτος η γιορτή της σαρδέλας θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου, το 2ήμερο που θα πραγματοποιηθεί και η λευκή νύχτα, στα πλαίσια της προσπάθειας να επιμηκυνθεί προς τον Σεπτέμβριο η τουριστική περίοδος.

Πηγή

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων 

Ακολουθεί το πρόγραμμα όπως ανακοινώθηκε από το δήμο. Ενδέχεται να τροποποιηθεί.

programmaekdhlwsewn 1

programmaekdhlwsewn 2

programmaekdhlwsewn 3

programmaekdhlwsewn 4

programmaekdhlwsewn 5

programmaekdhlwsewn 6

programmaekdhlwsewn 7

programmaekdhlwsewn 8

programmaekdhlwsewn 9

programmaekdhlwsewn 10

programmaekdhlwsewn 11

programmaekdhlwsewn 12

programma15

programmaekdhlwsewn 14

programmaekdhlwsewn 15

programmaekdhlwsewn 16

programmaekdhlwsewn 17