Βιωματικό, ανοιχτό σε ιδέες, φυλές και γλώσσες, γεμάτο ρυθμό, ήχους και θαλασσινές περιπέτειες, μια βουτιά στη χαρά της μουσικής, αυτό είναι το Artventure Camp του Πέτρου Κούρτη, που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα και φέρνει κοντά ανθρώπους που θέλουν να μοιραστούν τις ιστορίες τους και να φτιάξουν μαζί καινούριες.

Εκπαιδευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό οδηγούν τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τον εαυτό τους μέσα από καλλιτεχνικές, επιμορφωτικές και περιβαλλοντικές δραστηριότητες, να εξελιχθούν, να φτιάξουν μουσική με φυσικά υλικά και με το ίδιο τους το σώμα. Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό, συμμετοχικό, ομαδικό και απόλυτα διαδραστικό εκπαιδευτικό camp που δεν βασίζεται στην ξενάγηση αλλά στην ανθρώπινη επαφή για να γιορτάσει την ελληνική φύση, τις γεύσεις αυτής της γης, το μεγαλείο του Ιονίου, το ελληνικό φως και πνεύμα.

Το Artventure Camp και ο Πέτρος Κούρτης κατέκτησαν το Χρυσό Βραβείο στα Ελληνικά Βραβεία Τουρισμού 2019 για «την ακατάπαυστη ορμή, δημιουργική πνοή, έμπνευση και ενέργειά του, την αγάπη του για τη Λευκάδα, τη θάλασσα, τη φύση, τη μουσική και την τέχνη, την πίστη του στην ανθρώπινη επαφή, την ασίγαστη δίψα του για μάθηση, ανάπτυξη, πρόοδο και εξέλιξη, το όραμά του για την ανάδειξη της Ελλάδας».

Στα 5 χρόνια λειτουργίας του είναι η 2η φορά που το Artventure Camp βραβεύεται στα Ελληνικά Βραβεία Τουρισμού –πέρσι τιμήθηκε με το Silver Award.

Φέτος στο πρόγραμμα του Artventure Camp εντάχθηκε το Give Back Day, μία καινούρια δράση που οι καθηγητές προσφέρουν μαζί με τους συμμετέχοντες στα μέρη που επισκέπτονται, μία εκπαιδευτική – καλλιτεχνική δράση για τους ενήλικες αλλά και τα παιδιά του νησιού (από μαθήματα χορού, κρουστών, φωνητικής, art therapy, body music μέχρι καλλιτεχνικά παιχνίδια για παιδιά.

Το 6ο Artventure Camp θα πραγματοποιηθεί φέτος 25-31 Αυγούστου με απόπλου από Λευκάδα και προορισμό τα νησιά του Ιονίου.