Έκθεση φωτογραφίας νέων με ειδικές ανάγκες στη Λευκάδα

Τα Μονοπάτια Αλληλεγγύης σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Δήμου Λευκάδας διοργανώνουν διαπολιτισμική ανταλλαγή νέων με τίτλο “Enable Disable…through Camera Obscura” από 01 έως 09 Ιουνίου 2019 στη Λευκάδα.

Το πρόγραμμα συγκεντρώνει νέους και νέες από 4 ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Εσθονία, Ισπανία και Πολωνία) με στόχο να τους φέρει σε επαφή με την τέχνη της φωτογραφίας και να τους βοηθήσει να εκφραστούν δημιουργικά μέσω της χρήσης των κουτιών φωτογραφίας «Stenope». Ένα καίριο στοιχείο του προγράμματος αφορά στη συμμετοχή και στην κοινωνική ένταξη κωφών νέων και νέων με ειδικές ανάγκες, διαφορετικών εθνικοτήτων.

Οι νέοι δημιουργούν στη Λευκάδα εφήμερα έργα ή καταστάσεις και αποτυπώνουν τις δημιουργίες τους στα «μαγικά κουτιά». Στη συνέχεια εμφανίζουν και τιτλοφορούν τις δημιουργίες τους.

Σκοπός της δράσης είναι να αξιοποιηθεί η πολιτισμική πολυμορφία και να προαχθεί η ανεκτικότητα και η αλληλεγγύη μεταξύ των νέων μέσω ενός πρωτότυπου καλλιτεχνικού υποστηρικτικού μέσου, όπως είναι η φωτογραφία με τα «κουτιά κονσερβών STÉNOPÉ» και υποστηρίζεται από το Πρόγραμμά Erasmus + και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Το πρόγραμμα καταλήγει σε μια συλλογική έκθεση φωτογραφίας που θα οργανωθεί στην πόλη μας, στην κεντρική είσοδο του Διοικητηρίου Λευκάδας, από τις 08 έως τις 12 Ιουνίου 2019.

Εγκαίνια: Σάββατο 8 Ιουνίου στις 19:30