Γυμναστικός Σύλλογος Λευκάδας: Μεγάλη συμμετοχή στους 9ους Ιόνιους Αγώνες Στίβου

Το Σάββατο 25/5/2019 διεξήχθησαν στο Δημοτικό Στάδιο Λευκάδας οι 9οι Ιόνιοι Αγώνες Στίβου, μια διοργάνωση που πραγματοποιεί ο Γυμναστικός Σύλλογος Λευκάδας με τον Δήμο Λευκάδας, την Π.Ι.Ν – Π.Ε. Λευκάδας και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου.

Οργανωτικά όλα κύλησα άψογα, παρ΄όλη τη δυσκολία εξεύρεσης ικανού αριθμού κριτών λόγω των εκλογών της επομένης μέρας, όμως οι εθελοντές μας βοήθησαν να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα.

Αγωνιστικά είχαμε 422 συμμετοχές από 28 σωματεία (αριθμός ρεκόρ) των Επτανήσων και της Ηπειρωτικής Ελλάδας, οι αθλητές των οποίων πέτυχαν καλές επιδόσεις αλλά και όρια πρόκρισης σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Μεταξύ αυτών και δύο μεγάλες αθλήτριες του ελληνικού στίβου, η Παναγιώτα Δόση του ΑΟ Κέρκυρας 2015 (ύψος) και η Σπυριδούλα Καρύδη του Κερκυραϊκού ΓΣ (μήκος).

Σε δύο αγωνίσματα έλαβαν μέρος 150 περίπου παιδιά από τις ακαδημίες Λευκάδας και Πρέβεζας. Επίσης διεξήχθη και σφαιροβολία Special Olympics, όπου συμμετείχαν οι αθλητές Special Olympics του ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Λευκάδας.

Η καινοτομία των αγώνων φέτος ήταν το άλμα επί κοντώ, που με την αγορά και τοποθέτηση του στρώματος στο Δημοτικό Στάδιο, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το θεαματικό αυτό αγώνισμα από αγόρια και κορίτσια σε μικρές και μεγάλες κατηγορίες. Ευχόμαστε να αποτελέσει το έναυσμα της δημιουργίας, από το σύλλογο μας, μια συμπαγούς και δυνατής ομάδας επικοντιστών.

Όσον αφορά τον Γυμναστικό Σύλλογο Λευκάδας, οι αθλητές και αθλήτριες μας τα πήγαν πολύ καλά, κατέκτησαν 11 μετάλλια, επιβεβαίωσαν όρια πρόκρισης, αφού οι περισσότεροι τα έχουν πιάσει από τα Διασυλλογικά που προηγήθηκαν και γενικά άφησαν πολλές υποσχέσεις, ειδικά τα παιδιά των μικρότερων ηλικιών που ακολουθούν.

Η χρονιά που ακολουθεί θα είναι μια κομβική χρονιά για τους Ιόνους Αγώνες, όχι μόνο γιατι θα είναι επετειακή (10 χρόνα) αλλά και επειδή έχουμε ήδη αρχίσει να επεξεργαζόμαστε μια νέα δομή που θα δώσει νέο χαρακτήρα και ενδιαφέρον στους όμορφους αυτούς αγώνες.

Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε:

  • Τον Δήμο Λευκάδας για την πολύχρονη, συνεχή βοήθεια του στη διοργανώση των αγώνων, αλλά και τη μεθοδική προσπάθεια αναβάθμισης του Σταδίου (στρώμματα, 20 σκάμμα, χλοοτάπητας, κ.λ.π.)
  • Την Π.Ι.Ν.-Π.Ε. Λευκάδας για τη συνδιοργάνωση
  • Την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου και το Σύνδεσμο Κριτών Κλασσικού Αθλητισμού Ηπείρου που προσπάθησαν πολύ για να ξεπεραστούν οι φετινές δυσκολίες
  • Τον Δήμο Πρέβεζας για τον, επί σειρά ετών, δανεισμό των εμποδίων του σταδίου του
  • Τους εθελοντές μας, η αρωγή των οποίων φέτος ήταν ιδιαιτέρως καταλυτική
  • Τους παράγοντες, προπονητές και εκατοντάδες των αθλητών και αθλητριών που μας τιμούν ανελλιπώς κάθε χρόνο με την παρουσία τους, αλλά και τους φίλους του κλασικού αθλητισμού που βρίσκονται στην εξέδρα και παρακολουθούν.
  • Και βέβαια τους χορηγούς μας, πολλοί εκ των οποίων μας βοηθούν από την πρώτη χρονιά τέλεσης των αγώνων: Εταιρία εμφιαλώσεως «ΒΙΚΟΣ ΑΕ», ΚΔΑΠ morfosi, Oikos decor – Βασίλης Κατωπόδης, Ναυτίλος-Εξοπλισμός σκαφών, Σαλάμι Ντελημάρη, KTIRIODOMI Constructions EE, The Karma cafe-bar-club, Φαρμακείο Αλ. Κολυβάς, ΚΑΒΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ, Παν. ΜΑΡΙΝΟΣ-Γενικό Εμπόριο, KINISSIS-Τουριστικό Γραφείο, ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ-Bakery, Ελιν-Πρετογκάζι Ι. Μαλακάσης-Χ. Καββαδά

Ακολουθεί ο πίνακας των μεταλλίων και τα αποτελέσματα: