6 πράγματα που δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε στη Λευκάδα αυτό τον μήνα

Ο καιρός καλεί για περιπέτεια, φορέστε λοιπόν ένα ζευγάρι άνετα παπούτσια και εξερευνήστε τη Λευκάδα!

1. Περάστε μια ημέρα στην παραλία

Η Λευκάδα είναι διάσημη για τις εκπληκτικές της παραλίες με τη λευκή άμμο που θεωρούνται από τις καλύτερες στη Μεσόγειο θάλασσα. Αυτό σημαίνει ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είναι γεμάτες κόσμο. Αυτή η χρονική περίοδος είναι ιδανική για να απόφυγετε τα πλήθη. Το Πόρτο Κατσίκι, οι Εγκρεμνοί και το Κάθισμα είναι όλα δικά σας! Απολαύστε τον ήλιο και νιώστε την άμμο ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών σας.

2. Εξερευνήστε το τοπίο της Λευκάδας με ποδήλατο

Αν αναζητάτε την αδρεναλίνη, ανεβείτε στο ποδήλατό σας και εξερευνήστε τα φυσικά θαύματα της Λευκάδας. Η λιμνοθάλασσα της Λευκάδας είναι ένας παράδεισος για τους ποδηλάτες · με το ποδήλατό σας θα βρεθείτε στο Κάστρο της Αγίας Μαύρας, κατόπιν στη Γύρα και τέλος στην παραλία του Αγίου Ιωάννη. Μία ακόμη εκπληκτική περιοχή που μπορείτε να εξερευνήσετε με το ποδήλατό σας είναι ο λεγόμενος ενετικός ελαιώνας. Ξεκινάτε από την πόλη της Λευκάδας, περνάτε από την Κουζούντελη και τον ενετικό ελαιώνα και καταλήγετε στη Μονή της Φανερωμένης.

3. Απολαύστε τους καταρράκτες στο Δημοσάρι

Mετά από μία μικρή, γραφική διαδρομή από το Νυδρί, κρυμμένους μέσα στην καταπράσινη φύση, θα βρείτε τους καταρράκτες στο Δημοσάρι. Το τοπίο εδώ είναι εκπληκτικό, γι ‘αυτό βρείτε ένα απομονωμένο σημείο για να απολαύσετε τη μαγευτική θέα.

4. Πιείτε έναν καφέ

Ο καφές είναι ιεροτελεστία, ειδικά όταν τον απολαμβάνεις σε ένα ειδυλλιακό μέρος ενώ σε λούζει το φως του ήλιου ή ρεμβάζεις τη θάλασσα. Κατά μήκος της αγοράς της πόλης της Λευκάδας, στον παραλιακό πεζόδρομο, αλλά και στα μικρά στενάκια θα βρείτε αμέτρητες καφετέριες για να απολαύσετε αρωματικό καφέ, δροσερά ροφήματα και ελαφρά σνακ. Πάμπολλα καφέ όμως θα ανακαλύψετε σε κάθε περιοχή της Λευκάδας, παραθαλάσσια και ορεινή γιατί όπως είπαμε ο καφές είναι κι αυτός ένα στοιχείο της κουλτούρας μας.

5. Επισκεφτείτε το Κάστρο της Αγίας Μαύρας

Το Κάστρο της Αγίας Μαύρας στέκεται αγέρωχα στην είσοδο της Λευκάδας από τον 13ο αιώνα. Πρόκειται για ένα πρότυπο οχυρωματικής αρχιτεκτονικής του Μεσαίωνα με κεντρικό πυρήνα σε σχήμα ακανόνιστου επταγώνου που ενισχύεται στις γωνίες από επτά προμαχώνες και τρία εξωτερικά προτειχίσματα. Η φύση είναι στα καλύτερά της αυτή τη χρονική περίοδο, ειδικά τον Μαΐο και τον Ιούνιο το Κάστρο της Αγίας Μαύρας είναι γεμάτο λουλούδια, οπότε θυμηθείτε να φέρετε τη φωτογραφική σας μηχανή μαζί.

6. Κάντε ένα πικ νικ

Η Λευκάδα είναι ένα καταπληκτικό μέρος για να ανθίσει ο ρομαντισμός και τι καλύτερο από ένα πικ νίκ στην παραλία;

Βήμα πρώτο: επιλέξτε την παραλία
Βήμα δεύτερο: πάρτε μαζί σας ένα καλάθι με νοστιμιές και ένα μπουκάλι κρασί
Βήμα τρίτο: απολαύστε τη θάλασσα και τον ήλιο