Εκστρατεία φιλοζωικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

Ανακοίνωση Διοικητικού Συμβουλίου Φιλοζωικού Συλλόγου Animal Care Lefkas

Με μεγάλη χαρά το σωματείο Animal Care Lefkas υποδέχεται για 3η συνεχή χρονιά τους εθελοντές της SAPT Hellas μαζί με τους τετράποδους εκπαιδευμένους φίλους που θα πραγματοποιήσουν 3ήμερη εκστρατεία φιλοζωικής ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης στις 6-7- 8 Μαΐου σε σχολεία του νησιού, σε συνεργασία με την Α/βάθμια και Β/βάθμια Εκπαίδευση Λευκάδας.

H εκπαιδευμένη ομάδα της SAPT Hellas επιτελεί κοινωνικό έργο κι εκπονεί εδώ και 13 χρόνια τα προγράμματά της σε σχολεία της χώρας έχοντας έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας. Για το σχολικό έτος 2018-2019, τα προγράμματα της «Εκστρατεία Ενημέρωσης» και «Σκύλοι Θεραπευτικής Επαφής» εγκρίθηκαν από τη Γενική Διεύθυνση Σπουδών και το Τμήμα Ειδικής Αγωγής για τα σχολεία Α/Θμιας, Β/Θμιας και Ειδικής Αγωγής όλης της χώρας, με την εγκύκλιο υπ’ αριθμ. Φ2.1/ 160842/Δ7.

Σκοπός της εκστρατείας είναι:

1. Να ενημερώσουν με βιωματικό τρόπο τα παιδιά – και αυριανούς πολίτες της Ελλάδας – για την σωστή συμπεριφορά προς τους σκύλους (αδέσποτους ή δεσποζόμενους) και να τα ευαισθητοποιήσουν σε σχέση με το πολύ καίριο πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων.
2. Να προσφέρουν κοινωνικό έργο σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες μέσω ουσιαστικής επαφής των παιδιών με ημίαιμους, πρώην αδέσποτους κι εκπαιδευμένους σκύλους, υιοθετημένους από τα μέλη της ομάδας.

Με απλά λόγια τα μηνύματα είναι πολλά κι ουσιαστικά. Διδάσκουν τι σημαίνει υπεύθυνη υιοθεσία σκύλου, το σεβασμό προς τον πιο πιστό φίλο του ανθρώπου, τη στείρωση ως η μόνη λύση στο πρόβλημα των αδέσποτων, ότι τα σκυλιά έχουν συναισθήματα κι ανεπτυγμένη νοημοσύνη τρίχρονου παιδιού και είναι δυστυχισμένα αλυσοδεμένα και ξεχασμένα σκιάχτρα σε κήπους και κτήματα. Πως η συμπόνοια προς τα ζώα δεν αφαιρεί τίποτα απ’ τον άνθρωπο, το αντίθετο, είναι ανώτερο δείγμα πολιτισμού. Σε αντάλλαγμα εκείνα θα τους διδάξουν την ευγνωμοσύνη και την πραγματική φιλία.

Την εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας, ομάδα της Sapt Hellas, αποτελούν άνθρωποι με αγάπη για τα παιδιά και για τους σκύλους, που τιμούν τον εθελοντισμό. Σ’ έναν κόσμο ως επί το πλείστον απαθή προς τον πόνο των αδύναμων, αποτελούν φωτεινό παράδειγμα αφοσίωσης, ταγμένοι στο πλευρό των ζώων που πληγώνουμε με την έλλειψη παιδείας μας.
Τους ευχαριστούμε από καρδιάς για τη στήριξη και το πάθος για το έργο τους. Η φιλοξενία και τα μεταφορικά των εθελοντών της SAPT θα καλυφθούν αποκλειστικά από το σύλλογό μας Αnimal Care Lefkas.

Το φετινό πρόγραμμα έχει ως εξής:
Δευτέρα 6/5/19 2ο Γυμνάσιο 
Τρίτη 7/5/19 Ειδικό Δημοτικό – Ειδικό Γυμνάσιο & 1ο Γυμνάσιο
Τετάρτη 8/5/19 1ο Γυμνάσιο 
Σύνολο μαθητών: 499

Στα δημοτικά σχολεία όπου έγιναν οι παρουσιάσεις τις δύο προηγούμενες χρονιές, είδαμε τα παιδιά να συμμετέχουν με αφοσίωση και να εκφράζουν την αυθόρμητη αγάπη τους προς τα σκυλιά κι αυτή ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή μας.

Ελπίδα μας είναι τα παιδιά αυτά να γίνουν οι αφυπνισμένοι πολίτες που δεν θα αδιαφορούν στη θέα εξαθλιωμένων ζώων, που θα καταδικάζουν την εγκατάλειψη και τα εγκλήματα εις βάρος τους, που δεν θα αγοράζουν ζώα, αλλά θα υιοθετούν ταλαιπωρημένα αδέσποτα, ανοίγοντας το σπίτι και την καρδιά τους και κάνοντάς τα ισότιμα μέλη της οικογένειάς τους.
Εκείνοι με βαθιά παιδεία ανθρωπιάς θα σκύψουν πάνω από ένα βασανισμένο πλάσμα να του απαλύνουν τον πόνο. Είναι οι ίδιοι που θα νοιαστούν για έναν συνάνθρωπο τους σε ανάγκη κι αυτό το συγκοινωνούν δοχείο είναι η μόνη μας ελπίδα σαν κοινωνία.