3D σχέδιο σε δρόμο στο Λονδίνο -Το έβαλαν επίτηδες για να κόβουν ταχύτητα οι οδηγοί

Κεντρική εικόνα: 3D δρόμος στο Λονδίνο/ Φωτογραφία: PA

Ένα 3D σχέδιο έχει βαλθεί να μπερδέψει ή ακόμη και να τρομοκρατήσει τους οδηγούς στο Λονδίνο, οι οποίοι προς στιγμήν νομίζουν πως μπροστά τους υψώνονται… τεράστια σκαλοπάτια.

Κι όμως, αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία οπτική ψευδαίσθηση η οποία έχει σχεδιαστεί στον δρόμο των πλουσίων στο Λονδίνο, στο St John Wood High Street.

Το συγκεκριμένο, λοιπόν, οπτικό εφέ εγκαταστάθηκε στον δρόμο του Λονδίνου πριν από οκτώ εβδομάδες με κόστος 3.000 λίρες. Σύμφωνα με το Συμβούλιο του Westminster έχει τεράστια επιτυχία, καθώς μόλις το βλέπουν οι οδηγοί μειώνουν αμέσως ταχύτητα.

Ο τοπικός «δημοτικός» σύμβουλος Τιμ Μάτσελ δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς που λειτουργεί τόσο καλά. Οι οδηγοί είναι πιο προσεκτικοί και οι ντόπιοι το βλέπουν θετικά. Είναι πραγματικά ενθαρρυντικό».

Όσο για το από που αντλήθηκε έμπνευση για το συγκεκριμένο οπτικό εφέ; Μα φυσικά από το θρυλικό εξώφυλλο του άλμπουμ Beatles ‘Abbey Road.

Μάλιστα η επιλογή του συγκεκριμένου έργου έγινε αφού γονείς εξέφρασαν την ανησυχία τους στην δημοτική κοινότητα για την υψηλή ταχύτητα με την οποία τρέχουν οι Βρετανοί οδηγοί κοντά σε σχολεία της γειτονιάς.

Πηγή