Το 17o Preveza Jazz Festival έρχεται στις 31 Μαΐου

Για 3 μοναδικές βραδιές, 31 Μάιου, 1 και 2 Ιουνίου το λιμάνι της Πρέβεζας «επενδύεται» μουσικά σε ρυθμούς της τζαζ και όχι μόνο, προσφέροντας υψηλής ποιότητας μουσικά ακούσματα με εκλεκτούς προσκεκλημένους από πολλές χώρες της Ευρώπης αλλά και ιδιαίτερους γνώριμους.

To 17o Preveza Jazz Festival, συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, του Δήμου Πρέβεζας και του Preveza Jazz Festival, υπό την αιγίδα των Πρεσβειών και Ινστιτούτων της Αυστρίας, Ολλανδίας, Ελβετίας, Σουηδίας, Μεγάλης Βρετανίας  και Λουξεμβούργου, έρχεται στο τακτικό του ραντεβού με την αρχή του καλοκαιριού. Για 2η χρονιά Μέγας Δωρητής του Preveza Jazz Festival είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

«Εγχώριοι» φίλοι του Φεστιβάλ αλλά και πλήθος επισκέπτες θα βρεθούν στο πολυσυλλεκτικό αυτό γεγονός για να απολαύσουν 3 μέρες μουσικής πανδαισίας.

Την Παρασκευή 31 Μάιου πρώτη μέρα του φεστιβάλ, η βραδιά ξεκινά με τον νέο αυστριακό ήχο της τζάζ από το μυστηριώδες, απογειωτικό ηχητικό σύνολο των Month of Sundays

Alexander Kranabetter (κόρνο)
Philipp Harnisch (σαξόφωνο alto)
Ivo Fina (κιθάρα)
Johannes Wakolbinger (ντραμς)

Ακολουθεί το σουηδικό κουαρτέτο Filip Jers Quartet που συνδυάζει την τζαζ και την σουηδική παραδοσιακή μουσική ως εφαλτήριο για να απογειώσει τη μουσική δεξιοτεχνία σε νέα ύψη.

Filip Jers (φυσαρμόνικα)
Henrik Hallberg (κιθάρα)
Vilhelm Bromander (κονταμπάσο)
Wille Alin (ντραμς)

Η βραδιά κλείνει με τον εκρηκτικό ρυθμό των Septeto Internacional, το επταμελές σχήμα που αντιπροσωπεύει την ελβετική συμμετοχή που ωστόσο απαρτίζεται από επτά μουσικούς από την Ευρώπη και την Κούβα.

Juan Munguia (τρομπέτα)
Lolo Garcia (σαξόφωνο alto)
Michael Joussein (τρομπόνι)
Michael Fleiner (leader, πιάνο & συνθέσεις)
Dudu Penz (μπάσο)
Daniel Bagutti (ντραμς)
Stéphane Joerg El Niño (congas)
Jonas Macullo (ηχολήπτης)

Η δεύτερη μέρα, Σάββατο 1 Ιουνίου, ξεκινά με τον τρομπετίστα Ernie Hammes, από το Λουξεμβούργο, έναν εξαιρετικό καλλιτέχνη με βαθιά γνώση της τζαζ, της λάτιν μουσικής, της μπαρόκ και της συμφωνικής μουσικής.

Ernie Hammes (τρομπέτα)
David Ascani (σαξόφωνα)
Pierre-Alain Goualch (πιάνο)
Boris Schmidt (μπάσο)
Niels Engel (ντραμς)

Στη συνέχεια η ολλανδική μπάντα Things I Can’t Control, έρχεται να μοιραστεί την αγάπη της για τις γήινες αρμονίες και τους ήχους που προέρχονται από τη φολκ μουσική και το indie rock στο δικό τους οργανικό, ζεστό και απρόβλεπτο σύμπαν.

Marzio Scholten (κιθάρα)
Mathijs Leeuwis (pedal steel)
Jimmi Hueting (ντραμς/fx/synths)

Η Nalyssa Green, η Sugahspank! και η Lou is μας ταξιδεύουν με τις ξεχωριστές φωνές τους στο θαυμαστό σύμπαν του Leonard Cohen, με το A Tribute to Leonard Cohen, ένα μουσικό αφιέρωμα στη μουσική και το έργο του.

Nalyssa Green (φωνητικά)
Sugahspank! (φωνητικά)
Lou is (φωνητικά)
Adonis Gulielmos (κιθάρα)
Seraphim Bellos (ντραμς)

Την τρίτη μέρα, Κυριακή 3 Ιουνίου, ανοίγει το κουϊντέτο Yiasena από το Λονδίνο, για να μας ταξιδέψει στις μουσικές του γέφυρες από την Ελλάδα, στην Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν, την Αρμενία και άλλους τόπους με παρόμοιες μουσικές παραδόσεις και κουλτούρα, με φίλτρο την τζαζ, τον αυτοσχεδιασμό, τις διασκευές  αλλά και νέες συνθέσεις τους.

Sofia Roubati (σαξόφωνο άλτο)
Alex Dmochowski (σαξόφωνο τενόρο)
Özenç Duzenli (κιθάρα)
Jonny Wickham (μπάσο)
Jonny Pyke (ντραμς)

Αποτέλεσμα εικόνας για Yiasena

Το αποκορύφωμα του τριημέρου έρχεται με την εμφάνιση του Δήμητρα Γαλάνη Τρίο. Η σπουδαία ερμηνεύτρια Δήμητρα Γαλάνη επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στην Πρέβεζα και συναντά δύο από τους καλύτερους μουσικούς της νέας γενιάς της ελληνικής μουσικής σκηνής. Τον Θωμά Κωνσταντίνου, μεγάλο δεξιοτέχνη στο ούτι και στα παραδοσιακά όργανα και τον εξαιρετικό τζαζίστα πιανίστα Σπύρο Μάνεση. Μαζί οι τρεις φτιάχνουν μια παράσταση – αγκαλιά, με τραγούδια με επιρροές από την Ανατολή και τη Δύση.

Αποτέλεσμα εικόνας για Yiasena preveza jazz festival

Σας περιμένουμε για το 17ο Preveza Jazz Festival. Στο λιμάνι της Πρέβεζας. Με ελεύθερη συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις. Σύντομα περισσότερες λεπτομέρειες και …εκπλήξεις.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.