Η πρώτη πλωτή βιβλιοθήκη στην Κίμωλο

Από τη Σύλβια Ζέρβα

Σε παράδεισο των βιβλιόφιλων εξελίσσεται η Κίμωλος, καθώς, μετά τις πέντε ανοιχτές βιβλιοθήκες της, οι κάτοικοι ανακοίνωσαν πως φέτος θα λειτουργήσει και μια πλωτή βιβλιοθήκη στις θάλασσες του νησιού. Πρόκειται για μια παγκόσμια πρωτοτυπία, αφού πουθενά αλλού δεν έχει εφαρμοστεί η ιδέα μιας βαρκούλας που θα προμηθεύει τους λουόμενους με τα αγαπημένα τους βιβλία.

Το νησί, για όσους δεν το γνωρίζουν, βρίσκεται βορειοανατολικά της Μήλου και έχει λιγότερους από 1.000 μόνιμους κατοίκους. Το καλοκαίρι, βέβαια, γεμίζει από τουρίστες που την επιλέγουν για τις παρθένες ακρογιαλιές της, το φιλόξενο ύφος της, τη σπάνια φυσική ομορφιά της και, φυσικά, τις ιδιαίτερες βιβλιοθήκες της.

Η πλωτή βιβλιοθήκη, λοιπόν, θα δίνει την δυνατότητα σε ντόπιους και τουρίστες να απολαμβάνουν τον ήλιο και τις καθαρές θάλασσες παρέα με το αγαπημένο τους ανάγνωσμα. Μια βαρκούλα θα τοποθετηθεί στην παραλία Ψάθη, μία από τις πιο γνωστές περιοχές του νησιού. Ο δανεισμός θα γίνεται πανεύκολα, χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες, με μόνη υποχρέωση το βιβλίο να επιστραφεί στο ίδιο σημείο.

πλωτή βιβλιοθήκη

Πηγή: www.kimolistes.com

Η κατασκευή της πλωτής βιβλιοθήκης έχει ήδη ξεκινήσει και η λειτουργία της αναμένεται να ξεκινήσει φέτος το καλοκαίρι. Η ξύλινη βάρκα δεν θα κινείται στις παραλίες της Κιμώλου, αλλά θα εξυπηρετεί, προς το παρόν, μόνο τους επισκέπτες της Ψάθης. Στα σχέδια, βέβαια, είναι η τοποθέτηση κι άλλων πλωτών βιβλιοθηκών στην παραλία Πράσα, στην Αλυκή και αλλού.

Τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατό χωρίς τους «Κιμωλίστες». Πρόκειται για μια εθελοντική ομάδα που απαρτίζεται από κατοίκους του νησιού που οραματίζονται μια Κίμωλο διαφορετική. Εδώ και 8 χρόνια διοργανώνουν εκδρομές, λειτουργούν τις ανοιχτές βιβλιοθήκες και τον μεταφερόμενο κινηματογράφο, παίρνουν μέρος σε πανηγύρια και δρουν ανιδιοτελώς για το καλό του τόπου τους.

πλωτή βιβλιοθήκη

Πηγή: www.kimolistes.com

Αν, λοιπόν, φέτος το καλοκαίρι βρεθείτε στο όμορφο νησί της Κιμώλου μπορείτε να αφήσετε το αγαπημένο σας μυθιστόρημα στο σπίτι. Αναζητείστε την πλωτή βιβλιοθήκη στην παραλία Ψάθη και δανειστείτε ένα βιβλίο από το πιο αναπάντεχο μέρος.

Πηγή

1 Σχόλιο

Τα σχόλια είναι κλειστά