Η δράση «Kids Save Lives» στο 2ο Γυμνάσιο Λευκάδας

Εκπαίδευση μαθητών σχολικής ηλικίας στην αναζωογόνηση από το πρόγραμμα Kids Save Lives, την Τρίτη 16 Απριλίου από τις 09:00 έως τη 13:00, στο 2ο Γυμνάσιο Λευκάδας.

Τα παιδιά μπορούν να μάθουν πρώτες βοήθειες?
Η απάντηση είναι ναι

Τα παιδιά είναι συχνά παρόντα σε επείγουσες καταστάσεις για την ζωή και αν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένα, μπορούν να είναι εξίσου αποτελεσματικά με τους ενήλικες στη διάσωση μίας ζωής.

Το 90% τον παιδιών σχολικής ηλικίας αναφέρουν πως θα ήθελαν να ξέρουν πώς να ανταποκριθούν σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το σχολικό περιβάλλον είναι το ιδανικό περιβάλλον, καθώς εκεί η μάθηση είναι η κύρια δραστηριότητα. Οι δεξιότητες που αποκτώνται αυξάνουν την αυτοεκτίμηση των μαθητών, το αίσθημα προσωπικής ευθύνης, καθώς και την έννοια του προσωπικού καθήκοντος στην κοινωνία.

Οι δεξιότητες της Βασικής υποστήριξης της ζωής είναι απλές, διασκεδαστικές πολλές φορές, εύκολες στη διδασκαλία και τη μάθηση, και με μόλις τρεις ώρες της σχολικής τους ζωής, τα παιδιά μπορούν να διδαχθούν τις βασικές δεξιότητες που χρειάζονται για να σώσουν μια ζωή!

Λίνα Τζανή, Παιδοψυχολόγος, MSc, BSc

Μάθημα αναζωογόνησης τώρα

Η Ελλάδα είναι μία από τις 22 Ευρωπαϊκές Χώρες η οποία εκπαιδεύει μαθητές σχολικής ηλικίας και εκπαιδευτικούς στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και η 6η που τρέχει το πρόγραμμα KIDS SAVE LIVES σε εθνική εμβέλεια.

O Οργανισμός KIDS SAVE LIVES – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ σε συνεργασία με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΠΡΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ, μέσα από ένα αυτοχρηματοδοτούμενο πιλοτικό πρόγραμμα, εκπαίδευσε επίσημα από το 2017 μέχρι και σήμερα πάνω από 29.000 μαθητές σχολικής ηλικίας και εκπαιδευτικούς στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση σε 310 σχολεία της Χώρας, διαδίδοντας ταυτόχρονα την τοποθέτηση των Απινιδωτών [AEDs] σε Σχολεία, Υπηρεσίες και δημόσιους χώρους.

Σκοπός μας είναι να θεσμοθετηθεί το μάθημα KIDS SAVE LIVES και της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και να μπει επίσημα πλέον στο ωρολόγιο πρόγραμμα σπουδών των Ελληνικών σχολείων και πάνω από το 93% των σχολείων το υποστηρίζει!

Περισσότερες πληροφορίες για Kids save lives εδώ