«Μεσόγειος, η θάλασσά μας» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης

Σειρά εκδηλώσεων με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από την ίδρυση και λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Νικόπολης

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας με την έκθεση του Ιταλού καλλιτέχνη Beppe Labianca «Μεσόγειος, η θάλασσά μας», εγκαινιάζει μία σειρά εκδηλώσεων με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από την ίδρυση και λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Νικόπολης.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας σε συνεργασία με τον Δήμο Πρέβεζας φιλοξενεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης έργα του Ιταλού εικαστικού Beppe Labianca. Tα εγκαίνια, παρουσία του καλλιτέχνη, θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 10 Απριλίου στις 19:30. Θα ακολουθήσει δεξίωση στο Φουαγιέ του Μουσείου.

Η θεματική, εμπνευσμένη από τη Μεσόγειο των Πολιτισμών, αναπτύσσεται διαδοχικά στους χώρους του Μουσείου, ενός Μουσείου αφιερωμένου σε μία από τις σημαντικότερες μάχες της ιστορίας στον χώρο της Μεσογείου, τη ναυμαχία του Ακτίου, το 31 π.Χ., που υπήρξε η απαρχή για την εγκαθίδρυση της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

Πρόκειται για πρωτότυπα έργα, από λεπτά φύλλα οξειδωμένου σιδήρου, σε φυσικό μέγεθος, επιζωγραφισμένα, τα όποια αποδίδουν παραλλαγές ανθρώπινων και μυθικών μορφών με έντονο συναίσθημα και συμβολικό χαρακτήρα.

Από τον καλλιτέχνη θίγονται καταστάσεις της επικαιρότητας, όπως η σκληρή πραγματικότητα της μετανάστευσης-προσφυγιάς, αλλά και αλληγορικές, όπως η υπέρβαση της πραγματικότητας με ανθρώπινες μορφές, μεταφυσικές συνθέσεις και μυθικά πλάσματα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Α

2009-2019: 10 χρόνια λειτουργίας Αρχαιολογικού Μουσείου Νικόπολης.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης άνοιξε για το κοινό, το καλοκαίρι του 2009, φιλοξενώντας έργα της πρεβεζάνας εικαστικού, Μαρίας Ζιάκα. Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα και έχοντας υλοποιήσει πλήθος εκδηλώσεων, εκθέσεων και εκπαιδευτικών δράσεων, παραμένει σημαντικό ζωτικό κύτταρο πολιτισμού της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο.

Πληροφορίες: κ.κ. Πολυξένη Μπάρκα και Γεωργία Πεταρούδα, αρχαιολόγοι, τηλ. 2682.0.89890 και 2682089892 (Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης).

Πηγή