Το πρώτο δημόσιο ελληνικό σχολείο με αίθουσα ηρεμίας

Ένα δημοτικό της Αττικής έφτιαξε μια ειδική αίθουσα ώστε τα παιδιά να μπορούν να ηρεμούν και να χαλαρώνουν  

Από την Πέρσα Νικηφόρου

Υπάρχει ένα σχολείο στην Αττική όπου δεν είναι γεμάτο μόνο με αίθουσες διδασκαλίας και υποχρεώσεις. Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, δημιούργησε μία ειδική αίθουσα όπου τα παιδιά μπορούν να χαλαρώνουν ώστε μετά να είναι πιο ήρεμα, συγκεντρωμένα και δημιουργικά.

Η ιδέα προέκυψε στο πλαίσιο συμμετοχής του σχολείου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+. Οι ανταλλαγές διδακτικών πρακτικών έφεραν λίγο από τον «αέρα» του Φινλανδικού συστήματος, που εστιάζει στην ελευθερία των μαθητών και το παιχνίδι, και θεωρείται το καλύτερο στον κόσμο. 

Στην αίθουσα βρίσκει κανείς από στρώματα για γιόγκα και μπάλες για πιλάτες, μέχρι παιδικούς σάκους του μποξ και πολλές ζωγραφιές. Εδώ χρησιμοποιούνται  όχι μόνο παιδαγωγικές μέθοδοι αποφόρτισης των μαθητών, αλλά και εξάσκησης της συγκέντρωσης και της προσοχής. Μια τέτοια αίθουσα αποφορτίζει από την ένταση, προάγει την επικοινωνία, την ψυχική υγεία των μαθητών και βοηθά τους νέους να προσαρμοστούν.

Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου κινείται συστηματικά προς ένα καλύτερο μοντέλο εκπαίδευσης και ελπίζουμε όλα τα σχολεία να του μοιάσουν.

Πηγή