«Ραντεβού στις 8 στη Νέα Κιβωτό» στο Φουαγιέ του Ανοιχτού Θεάτρου

Η Θεατρική Σκηνή Ζακύνθου παρουσιάζει με ελεύθερη είσοδο μια θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, με τίτλο «Ραντεβού στις 8 στη Νέα Κιβωτό», την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 19:00 στο Φουαγιέ του Ανοιχτού Θεάτρου Λευκάδας. Η παρουσίαση γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Γέφυρες Πολιτισμού» της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας.

Πρόκετια για ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο της Όλγας Παρασκευοπούλου, καθώς έχει παραλαχθεί η αρχική του ιδέα, η οποία προέρχεται από ένα μυθιστόρημα του Ούρλιχ Ούμπ.

Μέσω του συγκεκριμένου θεατρικού έργου, διαφαίνεται το πόσο καταστροφικό για το περιβάλλον, ακόμα και για το ανθρώπινο είδος, μπορούν να είναι οι άστοχες και εγωιστικές ενέργειες των ανθρώπων. Και ότι μπορούν να διορθωθούν τα προβλήματα, αρκεί να το θελήσουμε. Προβάλλονται, επίσης μηνύματα για τη φιλία, τη συλλογικότητα, την ομαδικότητα, τη διαφορετικότητα, αλλά και για το σεβασμό που οφείλουμε να έχουμε προς τα ζώα. Όλα αυτά τα μηνύματα διοχετεύονται μέσα από ένα συνεχόμενο χιούμορ και πολλές κωμικές καταστάσεις.

Υπόθεση έργου

Τρεις πιγκουίνοι ο Ναι, η Μάλλον και ο Όχι ζουν στην Ανταρκτική. Μια μέρα εμφανίζεται μια κίτρινη πεταλούδα. Ο Όχι επειδή ζηλεύει που η πεταλούδα μπορεί να πετάει, αποφασίζει να την καταστρέψει. Ξεσπάει καυγάς και ο Όχι παίρνει τη βαλίτσα του και φεύγει για άλλο παγόβουνο. Τότε, εμφανίζεται μια Χοντροπεριστέρα, η οποία τους δίνει δυο εισιτήρια για τη Νέα Κιβωτό και τους ανακοινώνει πως η φύση κουράστηκε να προσπαθεί κι έτσι σε λίγο θα αρχίσει η καταστροφή. Ο Ναι και η Μάλλον ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους και αποφασίζουν να χαιρετήσουν τον φίλο τους, αλλά στο τέλος τον παίρνουν μαζί τους ως λαθρεπιβάτη. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού συμβαίνουν διάφορα ευτράπελα, ώσπου ένα Λιοντάρι προτείνει να συναντηθούν με τη Φύση. Η Φύση δέχεται να σταματήσει την απεργία της, αρκεί τα ζώα να μάθουν στους ανθρώπους να μην κάνουν τόσα σκουπίδια και να ανακυκλώνουν.

Συντελεστές παράστασης
Παραγωγή: Θεατρική Σκηνή Ζακύνθου
Θεατρική διασκευή-Σκηνοθεσία: Όλγα Παρασκευοπούλου
Στίχοι τραγουδιών: Όλγα Παρασκευοπούλου
Μουσική σύνθεση: Μιχάλης Τσαούσης (το τραγούδι «Ανακύκλωση» βασίστηκε σε μελωδία του Νίκου Μίχου)
Χορογραφίες: Αδριανή Μαρούλη
Σκηνικά-μάσκες: Θάλεια Ξενάκη
Κατασκευή σκηνικών: Μπάμπης Καρυδάκης, Θάλεια Ξενάκη
Εικαστική σύνθεση αφίσας: Αγγελική Φωτεινάκη
Φωτογραφίες-Μακέτα αφίσας/προγράμματος: Διονύσης Φουρνογεράκης
Ενδυματολογική επιμέλεια: Όλγα Παρασκευοπούλου
Κατασκευή κουστουμιών: Μαρία Γκιβέτση
Φώτα-ήχος-κονσόλα: Άκης Ζώντος
Ηχογράφηση: Μιχαλής Τσαούσης, Γιώργος Καραγεώργος

Παίζουν
Όχι: (Πιγκουίνος) Νίκος Μίχας
Μάλλον: (Πιγκουίνος) Ντενίζ Κούτση
Ναι: (Πιγκουίνος) Στέλιος Χαραλαμπίδης
Χοντροπεριστέρα: (Ταχυδρομικό περιστέρι) Αθηνά Κακολύρη
Λιοντάρι: Λουκάς Ιωσηφίδης
Πιπιλους: (Ποντικός) Ανθή Ηλιάδη