Τα παιδιά περνούν λιγότερο χρόνο έξω, απ’ όσο οι φυλακισμένοι

Τα σημερινά πιτσιρίκια βλέπουν λιγότερο φυσικό φως και περνούν τον μισό χρόνο έξω απ΄ότι οι γονείς τους όταν ήταν παιδιά, σύμφωνα με διεθνή έρευνα.

Από την Αθηνά Λεβέντη

Οι ενήλικες του σήμερα περνούν περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους από ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία, και τον ίδιο τρόπο ζωής φαίνεται πως ακολουθούν και τα παιδιά. Η έρευνα του οργανισμού για τα παιδιά, Dirt is Good διαπιστώνει πως το αποτέλεσμα αυτού του τρόπου ζωής όχι μόνο μοιάζει με φυλακή, αλλά είναι ακόμα χειρότερο για τα πιτσιρίκια.

1 στα 9 παιδιά δεν έχει πατήσει σε χώμα, γρασίδι ή άμμο

Εξετάζοντας 12.000 γονείς σε όλο τον κόσμο, αλλά και στατιστικά στοιχεία από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας Wabash της Ιντιάνα (Η.Π.Α), η έρευνα διαπιστώνει πως τα παιδιά περνούν λιγότερο χρόνο έξω από ότι οι φυλακισμένοι. Επίσης υπολογίζεται ότι τα παιδιά σήμερα περνούν τον μισό χρόνο έξω σε σχέση με τους γονείς τους όταν ήταν μικροί. Μάλιστα τον τελευταίο χρόνο, 1 στα 9 παιδιά δεν έχει πατήσει σε χώμα, γρασίδι ή άμμο.

Οι δραστηριότητες στην ύπαιθρο είναι ευεργετικές για τα παιδιά καθώς θωρακίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθούν στη σωματική ανάπτυξη, καταπολεμούν αλλεργίες και είναι απαραίτητες και για την ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων. Ο σημερινός τρόπος ζωής με τις ηλεκτρονικές συσκευές να «αντικαθιστούν» τις βόλτες στο ύπαιθρο, κάνει ακόμα πιο εύκολο τον εγκλεισμό παιδιών και ενηλίκων στο σπίτι. Ας ελευθερώσουμε τα παιδιά. Κι ας βγούμε κι εμείς μαζί τους στον ήλιο.

Πηγή