Υποψήφιος για το Βραβείο Λόρενς Ολίβιε ο Δ. Παπαϊωάννου

Ο Έλληνας δημιουργός διεκδικεί το βρετανικό βραβείο «Outstanding Αchievement in Dance»

Για το εξαίρετο επίτευγμά του στην χορογραφία «The Great Tamer» (Ο Μεγάλος Δαμαστής) ο Δημήτρης Παπαϊωάννου συγκαταλεγεται μεταξύ εκείνων των δημιουργών που θα διεκδικήσουν το βρετανικό θεατρικό Βραβείο Λόρενς Ολίβιε στην κατηγορία του «Outstanding Αchievement in Dance».

Τα βραβεία Λόρενς Ολίβιε, οι νικητές των οποίων θα ανακοινωθούν την ημέρα της απονομής στο Λονδίνο, στις 7 Απριλίου, θεωρούνται τα «Tony του Θεάτρου» και απονέμονται από τη θεατρική Society of London στο Λονδίνο.

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και η χορογραφία του στον Μεγάλο Δαμαστή αποθεώθηκε όταν παρουσιάστηκε στο λονδρέζικο Sadler’s Wells, κατά τη διάρκεια του φημισμένου φεστιβάλ Dance Umbrella, διεκδικώντας πλέον επάξια μία διακριση.

Τότε ο Guardian συμπεριέλαβε στην κορυφαία δεκάδα των παραστάσεων και 3 ελληνικές παραγωγές της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Σύμφωνα μάλιστα, με τις κριτικούς χορού Judith Mackrell και Lyndsey Winship, στην 9η θέση της κατάταξης βρέθηκε o «Μεγάλος Δαμαστής» (The Great Tamer) του Δημήτρη Παπαϊωάννου.

Πηγή