Πρόγραμμα καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Πρέβεζα

Ολη η Πρέβεζα μια γιορτινή παρέα και τη φετινή Αποκριά!

Μια μεγάλη Αποκριάτικη παρέα γίνεται μέρα με τη μέρα η Πρέβεζα για να χωρέσει όλους τους φίλους της οι οποίοι, ταξιδεύοντας από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα βρεθούν στην πόλη για να περάσουν ένα αξέχαστο τετραήμερο!

Ο Δήμος, η Περιφερειακή Ενότητα και το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενώνουν τις δυνάμεις τους μαζί με Συλλόγους, Φορείς και βέβαια τους Πρεβεζάνους Καρναβαλιστές προκειμένου να αποδείξουν σε όλους ότι η Πρέβεζα ξέρει να γλεντά μοναδικά και την Αποκριά!

Την Κυριακή 3 Μαρτίου ώρα 11π.μ οι μικροί φίλοι δεν έχουν παρά να μασκαρευτούν και να έρθουν στον χώρο της Λαϊκής Αγοράς όπου θα πραγματοποιηθεί (με ελεύθερη είσοδο για όλους) η Αποκριάτικη παιδική γιορτή με πολλές εκπλήξεις, κατασκευές και φυσικά γιορτινά κεράσματα.

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου ώρα 20.00 στον χώρο μπροστά από το Β΄Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας θα ξεκινήσει η παρέλαση των Γυναικών της Πρέβεζας οι οποίες συνεχίζουν με επιτυχία μια παράδοση 60 και πλέον ετών.

Το Σάββατο 9 Μαρτίου την “σκυτάλη” της διασκέδασης παίρνει το “Καρναβαλικό Κομιτάτο” της Πρέβεζας με συμμετοχές εκατοντάδων Καρναβαλιστών από την ευρύτερη περιοχή. Τόπος συνάντησης είναι το παλιό ΚΤΕΛ στην Λεωφόρο Ειρήνης.

Εκεί στις 17.30 ” θα συγκεντρωθούν τα άρματα, στις 18.00 ” τα πληρώματα ενώ στις 19.00 θα ξεκινήσει η μεγάλη παρέλαση.

Κι όλα αυτά είναι μόνο η “προθέρμανση” για το γλέντι της Κυριακής 10 Μαρτίου.

Τόπος συνάντησης θα είναι φέτος η πλατεία Ελευθερίας.

Εκεί στις 18.00 ” οι Ποδηλάτες της Κίνησης Φίλων Ποδηλάτου Πρέβεζας θα μας προσφέρουν μια άκρως Αποκριάτικη Ποδηλατάδα με τον πρωτότυπο τίτλο Καρναβαλάδα! Αμέσως μετά το Καρναβαλικό Κομιτάτο θα αποχαιρετήσει την Αποκριά με παραδοσιακή βαρκαρόλα,το “φωτεινό” παιχνίδι “Σύρμα πάνω-σύρμα κάτω” την καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου στην θάλασσα και δεκάδες βεγγαλικά!

Και μετά τη χαρά της Κυριακής η Καθαρά Δευτέρα στην Πρέβεζα κάθε άλλο παρά λύπη κρύβει!

Σε ολόκληρο το Ιστορικό Κέντρο (με επίκεντρο την παραλία και το Σαϊτάν Παζάρι) θα πραγματοποιηθούν παραδοσιακά Κούλουμα με κέρασμα νηστήσιμους μεζέδες και κρασί ενώ το γλέντι που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι με διάφορες ορχήστρες μετά το μεσημέρι αναμένεται να κρατήσει μέχρι το πρωί!

Ιδιαίτερη θα είναι η παρουσία της ορχήστρας «16/8» με τα χάλκινα της Πτολεμαϊδας από νωρίς το μεσημέρι να “αναστατώνουν” την παραλία και τους δρόμους του Ιστορικού Κέντρου.

Κούλουμα θα πραγματοποιηθούν εξάλλου σε κάθε γωνιά του Δήμου (από Παντοκράτορα μέχρι Μύτικα κι από Νεοχώρι μέχρι Χειμαδιό , Φλάμπουρα , Μιχαλίτσι κλπ) καθώς και στις έδρες των Δ.Ε Ζαλόγγου και Λούρου.

Ολες οι δράσεις θα είναι δωρεάν για τον κόσμο που θα τις παρακολουθήσει και θα συμμετέχει σε αυτές ενώ το γλέντι , καθόλη την διάρκεια της Αποκριάς θα κορυφωθεί στα πανέμορφα μαγαζιά της πόλης τα οποία θα “φορέσουν” τα γιορτινά τους για να υποδεχτούν τους θαμώνες τους!

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο