Η λιμνοθάλασσα είναι πλέον πιο καθαρή χάρη στην εθελοντική προσφορά

Με εξαιρετική συμμετοχή και έκδηλο ενθουσιασμό, περίπου 70 εθελοντές που δραστηριοποιούνται στην προστασία του περιβάλλοντος, συμμετείχαν στον χθεσινό καθαρισμό της λιμνοθάλασσας.

Η συνάντηση έγινε στο πάρκινγ του Πνευματικού Κέντρου όπου έγινε ενημέρωση από τους διοργανωτές για τη δράση και την σημασία της ρύπανσης για την πανίδα που φιλοξενεί ο βιότοπος.

Με το σύνθημα “Love my Gyra” οι εθελοντές εφοδιασμένοι με υλικά και εργαλεία καθαρισμού καθώς και με δελτία απογραφής απορριμμάτων χωρίστηκαν σε ομάδες και ακολουθώντας διαφορετικές διαδρομές, ξεκίνησαν την συλλογή. Συγκεντρώθηκαν περίπου 15μᶟ απορρίμματα και από τα δελτία καταγραφής διαπιστώθηκε ότι αυτά που καταλήγουν στη λιμνοθάλασσα αφορούν κυρίως συσκευασίες νερού, τροφίμων, αναψυκτικών καθαριστικών, αλλά και πλαστικές σακούλες, φίλτρα τσιγάρων, δίχτυα, ηλεκτρικές συσκευές κλπ.

Συμφωνήσαμε όλοι ότι η αλλαγή συμπεριφοράς σε σχέση με τα απορρίμματα που όλοι μας παράγουμε, είναι η σωστή λύση για το πρόβλημα. Μείωση- Επαναχρησιμοποίηση – Ανακύκλωση. Αλλά πριν από όλα να μάθουμε εμείς και τα παιδιά μας να μη πετάμε τα σκουπίδια μας παντού.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους εθελοντές, που αυτή την Κυριακή δεν έκαναν τη συνηθισμένη τους βόλτα στη Γύρα, αλλά κόπιασαν για να την απολαύσουμε, ελπίζουμε, για αρκετό διάστημα πολύ ποιο καθαρή.

Θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις σ΄αυτήν την κατεύθυνση και στο πλαίσιο του πρότζεκτ Lefkaxit που συνδιοργανώνουν το δίκτυο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Αλλάζω εγώ , αλλάζεις εσύ… η Ανακύκλωση τρόπος ζωής, που συντονίζει το ΚΕΑ (ΚΠΕ) Σφακιωτών, η Λευκογαία, το Πνευματικό Κέντρο με ο Δήμος Λευκάδας και η Βρετανίδα εικαστικός Trudi Lloyd Williams.

Η Π.Ο του ΚΕΑ Σφακιωτών