Ισπανία, Ελλάδα και Τουρκία απογειώνουν τις προκρατήσεις στην TUI

Συνεχίζεται και αυτή τη χρονιά η τάση των τελευταίων ετών για κρατήσεις καλοκαιρινών διακοπών σε ηλιόλουστους και παραθαλάσσιους προορισμούς τα Σάββατα του Ιανουάριου.

Σύμφωνα με την TUI, το φαινόμενο παρατηρείται σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές κατά τις πρώτες εβδομάδες της χρονιάς.

Η δημοφιλέστερη ημέρα για κρατήσεις καλοκαιρινών διακοπών για τις αγορές του Ην. Βασιλείου και της Γερμανίας ήταν η 12η Ιανουαρίου, όταν δεκάδες χιλιάδες κρατήσεις πραγματοποιήθηκαν και πάνω από 1 εκατ. Γερμανοί απευθύνθηκαν σε καταστήματα της TUI ή στις ιστοσελίδες της σε αναζήτηση προορισμού.

Σε γενικές γραμμές, οι ταξιδιώτες αποφάσισαν να κάνουν κράτηση από νωρίς προκειμένου να αποφύγουν συμβιβασμούς όσον αφορά τον προορισμό ή την περίοδο διακοπών.

Το 2018, το 50% των ταξιδιωτών της TUI Γερμανίας έκαναν κράτηση τουλάχιστον 5 μήνες πριν την αναχώρηση για το ταξίδι ενώ σύμφωνα με ανάλυση των πρόσφατων κρατήσεων, ο Ιανουάριος είναι ο μήνας κατά τον οποίο κορυφώνονται οι κρατήσεις σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές.

Σε αντίθεση με ο,τι συμβαίνει στο Ην. Βασίλειο και τη Γερμανία, οι ταξιδιώτες από τις Σκανδιναβικές χώρες και τη Γαλλία προτιμούν κρατήσεις τις Κυριακές και όχι τα Σάββατα. Στην Ολλανδία, το Βέλγιο και την Αυστρία οι περισσότεροι ταξιδιώτες παίρνουν απόφαση για διακοπές το Σαββατοκύριακο και κάνουν κράτηση τη Δευτέρα.

Η ανάλυση των κρατήσεων δείχνει ακόμα ότι τα κινητά τηλέφωνα και τα τάμπλετ παίζουν όλο και σημαντικότερο ρόλο στον προγραμματισμό διακοπών, ιδιαίτερα στις Σκανδιναβικές χώρες, όπου πάνω από το 80% του συνόλου των κρατήσεων γίνεται διαδικτυακά.

Στη Γερμανία και την Αυστρία, αντίθετα, οι ταξιδιώτες προτιμούν να επισκεφθούν κάποιο κατάστημα για να εντοπίσουν ενδιαφέρουσες προσφορές και δίνουν έμφαση στις υπηρεσίες πελατών. Το ποσοστό όμως των διαδικτυακών κρατήσεων αυξάνεται σταθερά στις γερμανόφωνες περιοχές. Περί τους μισούς ευρωπαίους ταξιδιώτες του οργανισμού κάνουν κράτηση στο διαδίκτυο και το μερίδιο των κρατήσεων αυτών αυξήθηκε κατά 26% την τελευταία τετραετία.

Οι απευθείας κρατήσεις μέσω εφαρμογών κινητού της TUI έχουν επίσης αυξηθεί στην Ευρώπη. Οι εφαρμογές κινητού της TUI χρησιμοποιούνται ήδη από 5,5 εκατ. ταξιδιώτες.

Ισπανία, Ελλάδα, Τουρκία είναι η τάση για το 2019

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα τάσεις στις κρατήσεις, οι οποίες είναι ενδεικτικές για το πώς θα εξελιχθεί η χρονιά, οι κορυφαίοι προορισμοί της TUI είναι η Ισπανία, η Ελλάδα και η Τουρκία.

Ιδιαίτερα η Τουρκία καταγράφει ισχυρή αύξηση κρατήσεων σε όλες τις αγορές, όπως και η Αίγυπτος.

Στη γενική εικόνα, η Ισπανία και η Ελλάδα συνεχίζουν να αποτελούν τους αγαπημένους προορισμούς των ταξιδιωτών της TUI από την Ευρώπη. Η Ισπανία παραμένει πρώτη με ομαλοποίηση της ζήτησης.

Η Ελλάδα φέτος καταγράφει αύξηση κρατήσεων από το Ην. Βασίλειο.

Οι μακρινοί προορισμοί είναι επίσης δημοφιλείς στις ευρωπαϊκές αγορές, ιδιαίτερα στις Σκανδιναβικές χώρες, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Εκτός από τις ΗΠΑ μεγάλη ζήτηση παρουσιάζουν το Μεξικό, η Καραϊβική, η Τζαμάικα και η Κούβα.

Επίσης, αναδύεται η Κύπρος στους δημοφιλέστερους προορισμούς του οργανισμού, ιδιαίτερα στη γερμανική αγορά. Η TUI fly έχει προσθέσει στο πρόγραμμα πτήσεων για το καλοκαίρι τη Λάρνακα, προσφέροντας 20.000 θέσεις.

Πηγή