Κοπή πίτας και προβολή της ταινίας «Ο Γάλλος Πρόεδρος» από το Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας

Ο Πρόεδεος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πνευματικού Κέντρου σα ςπροσκαλούν στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, το Σάββατο 12 Ιανουαρίου και ώρα 19:00, στο Φουαγιέ Ανοιχτού Θεάτρου. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η δωρεάν προβολή της γαλλικής ταινίας  «Ο Γάλλος Πρόεδρος» (Quai d’ Orsay).

Λίγα λόγια για την ταινία:
Ο Αλεξάντρ Τεγιάρ ντε Γουόρμς είναι ένας άντρας με σθένος που αρέσει στις γυναίκες και είναι παρεμπιπτόντως υπουργός Εξωτερικών στη χώρα του Διαφωτισμού: τη Γαλλία. Ο Αρθούρ Βλάμινκ, ένας νέος πανεπιστημιακός που προετοιμάζει το διδακτορικό του, προσλαμβάνεται στο υπουργείο. Πρέπει να γράφει τους λόγους του υπουργού, αλλά επιπλέον πρέπει να μάθει να συντάσσει λόγους με την ευαισθησία και την αίγλη του πρίγκιπα…

Το φιλμ αυτό προβλήθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Saint-Sébastien το 2013 ενώ προτάθηκε και στα  βραβεία Césars το 2014 όπου και κέρδισε το Σεζάρ καλύτερου β’ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του 67χρονου Niels Arestrup (υποδύεται τον δημόσιο υπάλληλο Claude Maupas που ουσιαστικά κάνει κουμάντο στο υπουργείο).